Lajme

image_pdfimage_print

• Sipas të dhënave të 23 maji, 11 vende në Rajonin e Evropës kanë raportuar raste të lisë së majmunëve të konfirmuar ose të mundshëm që nga fillimi i muajit maj 2022. • Kjo nuk është ngjarje tipike. Është ngjarje e pazakontë sepse përveç njërit rast, të gjitha rastet tjera, nuk kanë histori përkatëse të udhëtimit në zonat ku...

Lexo më shumë

IKSHPK ka qenë në kontakt të afërt me menaxhmentin e KF Prishtina gjatë muajit të fundit me qëllim të ofrimit të shërbimeve të testimit për SARS-CoV-2 për antarët e saj. Me kërkesën e KF të Prishtinës fillimisht me datën 05.08.2020 janë testuar 34 antarë të saj nga të cilët shtatë kanë rezultuar pozitiv, testim ky i kryer para fillimit të përgatitjeve për ndeshjën në Gjibraltar. Gjithashtu me datën 15.08.2020 janë testuar...

Lexo më shumë

Të vazhdojnë masat e distancimit fizik dhe mbajtja e maskave! Të nderuar qytetarë! Lehtësimi i lëvizjes nuk nënkupton mosrespektimin e rekomandimeve të Institutit Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë. Mbani distancën fizike dhe mbani maska nē vendet publike. Ju lutemi për kujdes të shtuar deri në shuarjen e plotë të COVID-19! Ju lutemi të keni kujdes sepse akoma ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve. Virusi...

Lexo më shumë

KATËRDHJETË E TRE TË SHËRUAR DHE KATËR RASTE ME COVID-19! Sot më 06 maj 2020 janë testuar gjithsej 324 mostra të marra nga Klinika Infektive, rastet nga terreni dhe në Shtëpinë e Përkujdesjes për të moshuar në Prishtinë. Me SARS-CoV-2, janë diagnostikuar katër (4) raste. Rastet pozitive janë raste kontakti nga: komuna e Prizrenit 2 raste (sipas vendbanimit: 1 rast Prizren, 1 rast Zhur), një 1 rast...

Lexo më shumë

PESËMBËDHJETË RASTE DHE KATËR TË SHËRUAR ME COVID-19! Sot më 13 prill 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 154 mostra të marra nga Klinikën Infektive, gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren si dhe nga karantina në Qendrën studentore. Me SARS-CoV-2, pozitiv sot janë diagnostikuar gjithsej pesëmbëdhjetë (15) raste. Rastet pozitive janë raste kontakti, nëntë (9) raste nga komuna e...

Lexo më shumë

SHTATË TË SHËRUAR DHE PESË RASTE ME COVID-19! Sot më 04.04.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar 128 mostra të marra nga rastet e hospitalizuara në Klinikën Infektive dhe nga gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren. Nga mostrat e marra për testim në virusin SARS-CoV-2, pesë(5) prej tyre kanë rezultuar pozitive. Sot me 04.04.2020, janë të shëruar edhe shtatë (7)...

Lexo më shumë

? Vërehen grumbuj të njerëzve në kryeqytet! ? Ju lutemi qytetarëve të rrijnë në shtëpi dhe të mos grumbullohen! ? Ruani higjienën, mbani distancën sociale, sepse këtë sfidë do ta kalojmë aq shpejt sa ne kujdesemi për veten dhe të tjerët! ? Ne e kemi situatën ende nën kontrollë, për aq sa qytetari e ka nën kontroll vetveten! ? Qytetarë të dashur! Ju lutem përmbajuni rekomandimeve të Institutit Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë. ? Tani ju...

Lexo më shumë