Author: kqikuv

image_pdfimage_print

Drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, Dr. Naser Ramadani, priti sot në një takim lamtumirës shefin e deritanishëm të Zyrës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë dr. Skender Syla, cili nga 1 janari 2017 do të kalojë në një pozitë të re, si Përfaqësues dhe Shef i Zyrës së OBSh-së në Republikën e Bullgarisë. Me këtë rast, dr. Ramadani i ndau dr. Sylës...

Lexo më shumë

Gripi sezonal Gripi sezonal është një infeksion akut viral. Përcjellët direkt nga një person i sëmurë tek tjetri përmes stërpikave gjatë kollitjes ose teshtitjes dhe ne mënyrë indirekte me prekjen e objekteve të kontaminuara me virusin e gripit sezonal. Për sa kohë një person i sëmurë e përhap gripin tek të tjerët? Personi i infektuar me virusin e gripit mund të infekton të tjerët, deri në 5 ditë...

Lexo më shumë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës Komunikatë për media Vërshimet në disa rajone të Kosovës Si pasojë e reshjeve të mëdha në disa rajone të Kosovës Qendrore dhe Perëndimore, është shkaktuar ngritje e nivelit të ujit në disa lumenjë të Kosovës dhe dalja nga shtrati duke shkaktuar vërshime në rrugë që po vështërson dukshëm qarkullimin. Vërshimet paraqesin gjendje të jashtëzakonëshme ku mes tjerash, mund të përkeqësohet cilësia e...

Lexo më shumë

Uji i pijes në Kosovë sipas standardeve ndërkombëtare Sipas Raportit për cilësinë e ujit të pijes në Kosovë për 2015, publikuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë, ku si rezultat i 43.000 testeve të bëra nga gjashtë laboratorë Rajonale të IKSHP-së dhe Qendra e Laboratorëve Testues të IKSHP-së në Prishtinë gjatë 12 muajve të vitit 2015 ka rezultuar se uji i pijes ka arritur...

Lexo më shumë

Me qëllim të parandalimit të gripit, sidomos te grupet më të ndjeshme siç janë të moshuarit dhe fëmijët, nga MSh janë siguruar mbi 50.000 mijë vaksina, përfshirë këtu edhe dozat për fëmijë, të cilat janë vënë në dispozicion të qytetarëve që prej javës së kaluar Prishtinë, 04. 10. 2016 Ministria e Shëndetësisë dëshiron të informojë qytetarët se që prej javës së kaluar ka filluar që në institucionet...

Lexo më shumë

Uji i pijes në Kosovë sipas standardeve ndërkombëtare Sipas Raportit për cilësinë e ujit të pijes në Kosovë për 2015, publikuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë, ku si rezultat i 43.000 testeve të bëra nga gjashtë laboratorë Rajonale të IKSHP-së dhe Qendra e Laboratorëve Testues të IKSHP-së në Prishtinë gjatë 12 muajve të vitit 2015 ka rezultuar se uji i pijes ka arritur...

Lexo më shumë

Prishtinë, 21 shtator 2016 Me ftesë të udhëheqësve të Komandës së përbashkët të forcave paqëruajtëse gjermane (KFOR/NATO), me seli në Ulm të Gjermanisë, Ministri i Shëndetësisë Imet Rrahmani i shoqëruar nga bashkëpunëtorë, përfaqësues të FSK-së dhe Zëvendësambasadorin kosovar në Gjermani, z.Astrit Zemaj, po merr pjesë në Konferencën e Tretë Ndërkombëtare Mjekësore 2016, që po mbahet në Roggenburg të Gjermanisë. Kjo konferencë e titulluar: Mësimet e nxjerra: “Aktorë...

Lexo më shumë

Komunikatë për media Në takimin e Këshillit Ndërministror për parandalimin dhe luftimin e EHCC të cilin e kryesoi Ministri Rrahmani u tha se numri i pickimeve nga rriqrat sivjet është përgjysmuar, ndërsa prej 46 rasteve të trajtuara si të dyshimta, pas analizave laboratorike, të gjitha kanë rezultuar negative. Prishtinë, 29. 06. 2016 Nën kryesimin e Ministrit të Shëndetësisë Imet Rrahmani u mbajt sot takimi i radhës i Këshillit...

Lexo më shumë

SI TE MBROHENI NGA TEMPERATURAT E LARTA (Udhëzime për personat e moshuar) Masat e rekomanduara mbrojtëse për shëndetin e personave të moshuar gjatë ekspozimit ndaj temperaturave të ajrit mbi 30°C. Masat e rekomanduara mbrojtëse për shëndetin e personave të moshuar gjatë ekspozimit ndaj temperaturave të larta të ajrit, posaçërisht për të moshuarit me sëmundje kardiovaskulare dhe sëmundje tjera kronike janë: Personat e moshuar asesi nuk duhet të ekspozohen...

Lexo më shumë