November 2020

image_pdfimage_print

Me 1 Dhjetor  shënohet  Dita Botërore e AIDS-it, ditë e cila në shumë pjesë të botës kalon duke mësuar dhe informuar popullatën lidhur me këtë sëmundje dhe njëkohësisht vazhdon të jet një çështje me rëndësi globale e shëndetit publik. Arsyeja e shënimit të kësaj dite në tërë Botën si dhe në Kosovë është: Thirrje për AKSION për të gjithë personelin dhe vendimmarrësit shëndetësor, liderët në komunitet, menaxherët e programeve të HIV-it...

Lexo më shumë

Prishtinë, 30 Nëntor 2020   Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike i informojnë qytetarët e Republikës së Kosovës se 165.000 vaksinat e para të gripit sezonal, të siguruara nga MSh në funksion të parandalimit të gripit sezonal kanë arritur në Kosovë dhe do të imunizohen grupet më të rrezikuara të popullatës në shtetin tonë. Ministri i Shëndetësisë z. Armend Zemaj dhe shefi i Zyrës së UNICEF-it në Kosovë, z. Murat Sahin, të...

Lexo më shumë