March 2020

image_pdfimage_print

19/03/2020 Komunikatë për media ASNJË RAST I KONFIRMUAR ME COVID-19! Sot  me 19.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR,  janë testuar 16 mostra të dyshimta për virusin SARS-CoV-2 dhe të gjitha janë negative. Nga data 08.02.2020 deri me 19.03.2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 335 mostra të dyshimta në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre, gjithsej njëzet raste kanë rezultuar pozitive. Në qendrën...

Lexo më shumë

Komunikatë për media Nga data 08.02.2020 deri me 17.03.2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 271 mostra të dyshimta në virusin SARS-CoV-2 dhe gjithsej gjashtëmbëdhjetë (16) prej tyre kanë rezultuar pozitive. Gjatë orëve të mesnatës me 17.03.2020 është konfirmuar edhe një rast pozitiv për virusin SARS-CoV-2: E ardhur nga Londra me datë 16.03.2020, ku ka qëndruar në vizitë zyrtare...

Lexo më shumë

EDHE DY RASTE TË REJA TË KONFIRMUARA ME KORONAVIRUS! Nga data 08.02.2020 deri me 16.03.2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 263 mostra të dyshimta në virusin SARS-CoV-2 dhe gjithsej pesëmbëdhjetë prej tyre kanë rezultuar pozitive. Krahas trembëdhjetë rasteve pozitive të deritashme, sot me 16.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me RT PCR janë konfirmuar  edhe dy raste të reja pozitive për virusin SARS-CoV-2:...

Lexo më shumë

13 mars, 2020 Në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike, është mbajtur ceremonia e dhurimit të pajisjeve personale mbrojtëse, për personelin shëndetësor, në departamentin e Mikrobiologjisë, për të parandaluar koronavirusin. Drejtori ekzekutiv i Institutit Kombëtar, Prof. Dr. Naser Ramadani, u shpreh mirënjohës ndaj ambasadorit italian, z.Nicola Orlando, duke thënë se ky është një donacion me rëndësi shumë të madhe, në këtë kohë aq të vështirë, që sipas tij, edhe pse momentalisht, nuk kemi asnjë...

Lexo më shumë

Komunikatë për media  Nga data 08.02.2020 deri me 12.03.2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 93 mostra të dyshimta në virusin SARS-CoV-2 dhe të gjitha kanë rezultuar negative. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK) gjatë ditës së sotme me 12 mars 2020, ka marrë informatë nga Klinika Infektive e QKUK-së për njëmbëdhjetë raste të dyshimta në COVID-19. Pacientët u kontrolluan nga ekipi i infektologëve...

Lexo më shumë

Uleni rrezikun e infektimit me Koronavirus ! KUSH ËSHTË KONTAKT I AFËRT (I NGUSHTË) I NJË RASTI TË DYSHIMTË OSE TË VËRTETUAR ME COVID-19? PËR MË TEPËR JU LUTEM SHKARKONI DOKUMENTIN NË VEGZËN VIJUESE: http://niph-rks.org/wp-content/uploads/2020/03/kush_eshte_kontakti.pdf?fbclid=IwAR09osvUasPBMl1Dafw5uuWw5wXdILkvpk2Igzt9D4DKY2Kkk6DvHMmHvI4 INFORMATA RRETH VIRUSIT COVID-19TELEFONONI NË: 038 200 80 800 PARANDALIMI I PËRHAPJES SË COVID-19 NË SHTËPI DHE KOMUNITETE Udhëzimet e mëposhtme ndihmojnë në parandalimin e përhapjes së...

Lexo më shumë

Prishtinë, 11 mars 2020 Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike i Kosovës njofton opinionin se gjatë ditës së sotme në Laboratorin e Mikrobiologjisë molekulare janë testuar 7 mostra të dyshimta për Koronavirus . Pas analizave të kryera, të 7 (shtatë) rastet e testuara kanë rezultuar negative. Sikurse edhe ditëvë të kaluara, MSh dhe IKSHPK do ta njoftojnë në kohë reale publikun për rastet e testuara për Koronavirus dhe rezultatet e tyre.   ...

Lexo më shumë

Prishtinë, 11 mars 2020 Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike i Kosovës njofton opinionin se gjatë ditës së sotme në Laboratorin e Mikrobiologjisë molekulare janë duke u testuar 7 mostra dhe në orët e mbrëmjes do të dalin rezultatet. Deri tash nuk ka asnjë rast të konfirmuar me virusin COVID-19. Prandaj, duke qenë që për këto raste nuk ka ende rezultate, lusim mediat dhe publikun që të jenë të durueshëm dhe të marrin...

Lexo më shumë