September 2019

image_pdfimage_print

29 Shtator 2019 Dita Botërore e Zemrës mbahet në nivel global çdo vit, në datën 29 shtator, kjo eshte nje ngjarje që organizohet nga Organizata Boterore e Shendetësisë ne bashkepunim me Federatën Boterore të Zemrës. Qëllimi kryesor i shënimit të kësaj dite është informimi i popullatës per faktorët qe ndikojnë ne paraqitjen e sëmundjeve të zemres, si dhe masat parandaluese që zvogëlojnë rrezikun e këtyre sëmundjeve.   Sëmundjet...

Lexo më shumë

Prishtinë, 19 shtator 2019   Pas marrjes së informatës për dyshimin për kontaminimin e ujit në një pjesë të ujësjellësit të Komunës së Rahovecit, të menaxhur nga KRU “Radoniqi”, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike pos kontrollit të rregullt dhe monitorimit të ujit për pije,  më datë 19 shtator 2019 ka dalë në terren dhe ka marrë menjëherë mostrat e ujit të cilat po analizohen në laboratoret e...

Lexo më shumë

Konferenca e III-të Rajonale për Promovim dhe Edukim Shëndetësor “MJEDISET E SHËNDETSHME” Prishtinë, Kosovë, 14 – 15 Nëntor 2019 Organizator: Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK) në bashkëpunim me Asociacionin Kosovar për Promovim dhe Edukim Shëndetësor (AKPESH) Vendi: Hotel International Prishtina dhe Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës Data: 14 – 15 Nëntor 2019 Konferenca e Promovimit dhe Edukimit Shëndetësor ofron platformë për profesionistët, akademikët, studiuesit dhe studentët që...

Lexo më shumë

Prindër të nderuar! Kujdesuni për fëmijët tuaj! Ruani ushqimet nga minjtë! Mos përdorni fruta mali të palara sepse mund të sëmureni nga ethet e minjve! KUJDES!     Duke qenë se Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike përcjell situatën epidemiologjike me ethet e minjve, për çdo vit paraqiten raste sporadike, të cilat në Kosovë janë të përhapura, në rajonin e Dukagjinit, rajonin e Karadakut dhe rajonin e Shalës, varësisht nga shumimi...

Lexo më shumë