February 2019

image_pdfimage_print

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), ka kërkuar nga drejtorët e Drejtorive Komunale të Arsimit (DKA), që të mbikëqyrin situatën në komunat e tyre rreth epidemisë së gripit sezonal përmes përgjegjësve të institucioneve parashkollore, fillore dhe të mesme (publike dhe private). MAShT-i kërë kërkesë e ka bërë duke u bazuar në rekomandimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike dhe Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të...

Lexo më shumë

Është formuar Komiteti në nivel të Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, i cili do të përcjellë gjendjen epidemiologjike me gripin sezonal. Komitetin e përbëjnë: Dr. Basri Sejdiu, drejtor i Përgjithshëm i SHSKUK-së, Prof. Naser Ramadani, drejtor i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, Prof. Hamdi Ramadani, drejtor i Klinikës Infektive, dr. Basri Lenjani, drejtor i Klinikës Emergjente, Prof. Nehat Baftiu, drejtor i Klinikës së Anestezionit...

Lexo më shumë

11 Shkurt 2019 Informatë për media Instituti Kombëtar po përcjell me vëmendje ecurinë epidemiologjike të gripit sezonal në tërë territorin e Republikës së Kosovës duke intensifikuar punën në terren. Nga 01 Tetori 2018 deri sot në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike janë raportuar gjithsej 24.725 raste të  dyshimta  në  grip, 4.155 raste me infeksione respiratore akute dhe 29 raste  me infeksione të rënda respiratore akute. Rastet raportohen nga të...

Lexo më shumë

Qëllimi i punëtorisë ishte të shpjegojë mënyrën dhe mekanizmat për ndryshim-plotësimin e Udhëzimit Administrativ AI 16/2012. Ky ndryshim i UA,paraqet konceptin e Planeve të Sigurisë së Ujërave (WSPs, të cilat zbatohen nga Kompanitë Regjionale të Ujit në Kosovë. Kjo punëtori ka prezantuar parimet e WSPs me shembuj nga ekspertët e TAIEX, dhe ekspertë të tjerë ndërkombëtarë, nga disa vende, të cilët shpjeguan dhe propozuan hartimin e Udhërrefyesit...

Lexo më shumë

05 Shkurt 2019   Informatë për media   GRIPI NË KOSOVË AKOMA NËN PRAGUN EPIDEMIK     Instituti Kombëtar po përcjell me vëmendje ecurinë epidemiologjike të gripit sezonal në tërë territorin e Republikës së Kosovës duke intensifikuar punën në terren.   Nga 01 Tetori 2018 deri sot në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike janë raportuar gjithsej 22.726 raste të  dyshimta  në  grip, 3.882 raste me infeksione respiratore akute dhe 25 raste  me infeksione të...

Lexo më shumë