January 2019

image_pdfimage_print

22 Janar 2019 Informatë për media Instituti Kombëtar po përcjell me vëmendje ecurinë epidemiologjike të gripit sezonal në tërë territorin e Republikës së Kosovës duke intensifikuar punën në terren. Nga 01 Tetori 2018 deri sot në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike janë raportuar gjithsej 18.736 raste  të  dyshimta  në  grip, 3.233 raste me infeksione respiratorë akute dhe 19 raste  me infeksione të rënda respiratorë akute. Rastet raportohen nga të...

Lexo më shumë

Prishtinë, 10 Janar 2019  Kosova radhitet në mesin e vendeve me përqindje të lartë të vaksinimit. Sipas statistikave zyrtare, rreth 95 për qind e fëmijëve, janë vaksinuar, sukses ky që ka parandaluar epidemitë për 10 sëmundje vaksinë preventabile. Fruthi, është një nga sëmundjet, që falë vaksinimit, nuk kishte shënuar epidemi në Kosovë.  Por, këtë vit, megjithatë janë shënuar 94 raste raste të fruthit të diagnostikuara në laboratoret...

Lexo më shumë

9 Janar 2019 Instituti Kombëtar po përcjell me vëmendje ecurinë epidemiologjike të gripit sezonal në tërë territorin e Republikës së Kosovës duke intensifikuar punën në terren. Nga 01 tetori deri më 9 janar 2019 në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike janë raportuar gjithsej 17.119 raste të dyshimta në grip, 2.9148 raste të infeksioneve respiratore akute dhe 16 raste të rënda respiratore akute). Rastet  raportohen  nga  të gjitha  komunat ...

Lexo më shumë