November 2018

image_pdfimage_print

  Prishtinë 30 nëntor, 2018   Në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike u shënua Dita Botërore e HIV dhe AIDS, nën moton “Dije gjendjen tënde”.   Me këtë rast u tha se HIV dhe AIDS vazhdon të konsiderohet si çështje me prioritet në SHP, në nivel global, dhe se pandemia globale e HIV AIDS-it nuk ka shtrirje të barabartë në botë; prevalenca, incidenca dhe mortaliteti reflektojnë pabarazitë socio-ekonomike dhe shëndetësore...

Lexo më shumë

Prishtinë, 14 nëntor 2018   Në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës u shënua Dita Botërore e Diabetit, nën moton “Diabeti dhe familja”.   Me këtë rast u tha se arsyeja e shënimit të kësaj dite është thirrje për aksion për gjithë ata që me kontributin e tyre do të përkrahin masat e parandalimit dhe kontrollit të diabetit, në Kosovë dhe botë. Drejtori ekzekutiv i IKSHPK-së, Prof. Dr. Naser...

Lexo më shumë

14 Nëntor 2018   Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike po përcjell në vazhdimësi nivelet e larta të ndotjes së ajrit në Kosovë e veçmas në Prishtinë, Gjilan, Mitrovicë dhe Drenas e sipas .të dhënave të Agjensionit për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës janë mbi vlerat e lejuara. (web: ammk-rks.net). Efektet afatshkurta të aerondotjes nga partikulat sipas shumë të dhënave na çojnë drejt rritjes së numrit të vdekjeve të parakohshme,...

Lexo më shumë

Takim i zhvilluar për të diskutuar përgjigjen e shpejtë ndaj ngjarjeve ndërkufitare dhe shpërthimeve të ndryshme, me specialistë të shëndetit publik të fushave të sigurisë njerëzore, veterinare dhe të sigurisë ushqimore nga Maqedonia, Kosova, Greqia dhe Shqipëria. Drejtorë të Instituteve të Shëndetit Publik përkatësisht Shaban Mehmeti, Naser Ramadani, Theofilos Rosenberg dhe Albana Fico së bashku me specialistë të ndryshëm nga Korça, Pogradeci, Ohri, Struga, Dibra, Shkupi,...

Lexo më shumë