October 2018

image_pdfimage_print

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës po përcjell në mënyrë permanente situatën epidemiologjike të aksidenteve në trafik. Sipas statistikave të Policisë së Kosovës në periudhën janar-shtator të këtij viti 90 persona kanë humbur jetën si pasojë e aksidenteve në komunikacionin rrugor, prej të cilëve) 17 këmbësorë, 35 shoferë dhe 38 pasagjerë. Instituti Kombëtar vite me radhë shpreh shqetësimin lidhur me numrin e madh të aksidenteve në...

Lexo më shumë

22 tetor 2018 Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike po përcjell në vazhdimësi nivelet e larta të ndotjes së ajrit në Kosovë. Sipas të dhënave të Agjensionit për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës Prishtina dhe Gjilani sot ndotja eajrit është mbi vlerat e lejuara. (web: ammk-rks.net) Efektet afatshkurta të aerondotjes nga partikulat sipas shumë të dhënave na çojnë drejt rritjes së numrit të sëmurëve me astmës bronkiale, bronkitet kronike, sëmundje...

Lexo më shumë

Bazuar në planin e vaksinimit të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, njoftojmë qytetarët e vendit tonë se Ministria e Shëndetësisë ka siguruar sivjet 85 mijë vaksina kundër gripit sezonal dhe 150 vaksina për fëmijë. Nëpërmjet Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike ka filluar shpërndarja e këtyre vaksinave, në Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare – njësitë e vaksinimit, në të gjitha komunat e Kosovës, ku qytetarët mund të...

Lexo më shumë

Prishtinë, 01 tetor 2018   Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave të Moshuar, u tha se kjo ditë ka për qëllim ngritjen e vetëdijes dhe ndërgjegjësimin për çështjet që prekin të moshuarit, vlerësimin e kontributit të të moshuarve në shoqërinë tone, si dhe për të dëshmuar respektin ndaj tyre. “Në kuadër të angazhimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, nëpërmjet Qendrës mbi Moshimin për promovimin e shëndetit...

Lexo më shumë