July 2018

image_pdfimage_print

Në interes të informimit të publikut dhe evitimit të paqartësive që mund të ekzistojnë si rezultat edhe i raportimit në media për rrezikun shëndetësor që paraqet përdorimi i gypave të asbest-çimentos, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, si autoritet përgjegjës për mbrojtjen e shëndetit publik dhe për cilësinë e ujit që furnizohet përmes sistemeve publike të ujësjellësit, sqaron si më poshtë: Pavarësisht se a furnizohen përmes...

Lexo më shumë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës po përcjell në mënyrë permanente situatën epidemiologjike të aksidenteve në trafik. Sipas statistikave të Policisë së Kosovës në periudhën janar-qershor të këtij viti 60 persona kanë humbur jetën si pasojë e aksidenteve në komunikacionin rrugor dhe 5629 persona janë lënduar lehtë e rëndë. Instituti Kombëtar shpreh shqetësimin lidhur me numrin e madh të aksidenteve në trafik, ku si pasojë kanë...

Lexo më shumë

  Temperaturat e larta që mbretërojnë në sezonin e verës ndikojnë negativisht në organizmin e njeriut sidmos te të moshuarit. Duke u ekspozuar në diell për një kohë të gjatë mund të pësojmë goditje nga të nxehtt që çon në dehidratim të organizmit përcjellur me ngërçe, vjellje, çrregullime diarreike, skuqje dhe djegie të lëkurës duke komplikuar sistemin kardiovaskular deri në insufiçiencë renale. Masat e rekomanduara mbrojtëse për...

Lexo më shumë