June 2018

image_pdfimage_print

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike gjatë mbikëqyrjes permanente të sëmundjeve ngjitëse në Kosovë, përmes sistemit të mbikëqyrjes të situatës epidemiologjike dhe grumbullimit të rasteve për periudhën e pasluftës në Kosovë (1999-2018) ka raportuar gjithsej  7  raste me Malarie, prej të cilave 2 rasteve të reja të sëmundjes së malaries në vitin 2018. Të dyja  rastet janë të importuara nga nga shtetasit tanë të cilët në...

Lexo më shumë

Prishtinë, 6 Qershor 2018 Informatë për Media     Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike gjatë mbikëqyrjes permanente të sëmundjeve ngjitëse në Kosovë, përmes sistemit të mbikëqyrjes të situatës epidemiologjike dhe grumbullimit të rasteve për periudhën 01 shkurt 2018-31 Maj 2018, ka raportuar gjithsej  2201 raste të pickimeve  nga rriqërat në Kosovë. Numri  më i  madh  i  pickimeve    është nga komuna e Malishevës 538 raste, Suhareka 446 raste, Klina 249...

Lexo më shumë