April 2018

image_pdfimage_print

Prishtinë, 25 prill 2018   Në Institutin Kombëtar është mbajtur takim nën organizimin e Ministrisë së Shëndetësisë, me qëllim të sensibilizimit, avokimit, përkrahjes, për rëndësinë e vaksinimit të fëmijëve për parandalimin e sëmundjeve të shumta. Zëvendësministri i Shëndetësisë Rrustem Musa tha se Programi i Zgjeruar i Imunizimit është me prioritet të lartë, dhe se kjo ngjarje synon të ngritë vetëdijen për rëndësinë e imunizimit, për sëmundjet vaksinë...

Lexo më shumë

Prishtinë, 24 prill 2018 Kosova është ndër 42 vendet që kanë ndërprerë me sukses përhapjen endemike të fruthit, duke qenë që për 15 vjet nuk ka pasur raste të fruthit në Kosovë, falë shkallës së lartë të vaksinimit kundër futhit dhe rubeolës në 95 për qind, me çka është mundësuar edhe rënie e intensiteteit të epidemisë së futhit që u shfaqë në gjysmën e dytë të...

Lexo më shumë