December 2017

image_pdfimage_print

01 dhjetor 2017 Vërshimet paraqesin gjendje të jashtëzakonëshme ku mes tjerash, mund të përkeqësohet cilësia e ujit të papëpunuar nga të reshurat, dëmtohet sistemi i kanalizimit (largimit të ujërave të zeza), kontaminohen puset që furnizojnë territoret rurale me ujë të pijshëm dhe  sistemi i  përpunimit dhe furnizimit me ujë të pijshëm.   Kur kësaj situate i shtohen edhe vërshimet nga prrojet dhe lumenjt ku shtretërit e tyre janë...

Lexo më shumë

01.12.2017, Prishtinë Sot në Institutin Kombëtar të Shëndetësië Publike të Kosovës, në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe Ministrinë e Shëndetësisë, është konstituuar Komiteti mbikqyrës për procesin e vlerësimit të shërbimeve esenciale të shëndetësisë publike/Esential Public Health Operations- EPHOs/në Republikën e Kosovës, duke e shfrytëzuar instrumentin vlerësues të OBSh për regjionin Evropian, e gjithë kjo me qëllim të definimit të shëndetësisë publike moderne.   Bazuar në Health...

Lexo më shumë

Prishtinë, 1 dhjetor 2017   Në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, është shënuar Dita Botërore e HIV/AIDS nën moton „Të gjithë vlejnë“. Me këtë rast u tha se shënimi i Ditës Botërore të AIDS  është një mundësi për të gjithë njerëzit në mbarë botën të bashkohen në luftën kundër kësaj sëmundje, të tregojnë mbështetjen për njerëzit që jetojnë me HIV dhe për të përkujtuar njerëzit që...

Lexo më shumë