April 2017

image_pdfimage_print

Shkalla e vaksinimit të fëmijëve në Kosovë arrin në 95%, kurse që nga viti 1981,në Kosovë nuk ka paraliza të fëmijëve dhe difteri, tetanos neonatal nuk ka nga 1998 si dhe Kosova ka përqafuar Programin e Eliminimit të Fruthit dhe Rubellës kongjenitale.   Prishtinë, 24 prill 2017   Përfshirja me imunizim në Kosovë ka arritur në shkallën 95% dhe kjo e bën Kosovën të radhitet në mesin e shteteve...

Lexo më shumë

Prishtinë, 7 prill 2017 Me moton: “Depresioni, të flasim”,  me rastin e Ditës Botërore të Shëndetit 2017, në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, u mbajt sot një tryezë profesionale, në të cilën zyrtarë të lartë shëndetësor dhe profesionistë të fushës së shëndetit mendor është folur për depresionin si problem shëndetësor e social, sfidat e trajtimit dhe qasjet ndaj kësaj sëmundje. Tryeza është organizuar nën patronatin...

Lexo më shumë

Prishtinë, 6 prill 2017   Ne iniciativë të tij, Ministri i Shëndetësisë Imet Rrahmani, priti sot në një takim informues në MSh anëtarët e Komisionit për Shëndetësi  dhe Mirëqenie Sociale të Kuvendit të Republikës së Kosovës.  Në këtë takim, Ministri Rrahmani i njoftoi ata me zhvillimet aktuale në shëndetësi, hapat e ndërmarrë për funksionalizimin e Fondit të Sigurimeve Shëndetësore, plotësimin e legjislacionit aktual dhe tema të tjera me...

Lexo më shumë