January 2017

image_pdfimage_print

Sivjet pritet funksionalizimi i ndërtesës së IRSHP Kryetari i Komunës së Ferizajt Muharrem Svarqa, priti sot Drejtorin e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike Prof.Dr.Naser Ramadani me bashkëpunëtor dhe zyrtarë të Institutit Rajonal të Shëndetësisë Publike të Ferizajt, për të bashkëbiseduar lidhur me fazën e punimeve për funksionalizimin e ndërtesës së re të IRSHP. Të dyja palët u shprehën të kënaqura me punën e bërë deri tani dhe...

Lexo më shumë

Sekretari i përgjithshëm i Ministrisë për Forcën e Sigurisë së Kosovës(MFSK), dr. Shkëlzen Sylaj dhe drejtori i Departamentit Mjekësor të Ministrisë, kolonel dr. Xhevdet Tahiraj pritën në takim në MFSK drejtorin e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK), prof. dr. Naser Ramadanin të shoqëruar nga bashkëpunëtorët: prof. dr. Naim Jerliu, prof dr. Sefedin Muqaj dhe zotëri Azem Geci, drejtor i Administratës. Në takimin e...

Lexo më shumë

Sot në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, mikut të madh të shqiptarëve, ambasadorit William Walker iu nda mirënjohje për kontribut në shëndetësinë publike të Kosovës. Mirënjohja iu nda nga Drejtori i IKSHPK, Prof. Dr Naser Ramadani, i cili me këtë rast tha se institucioni më i lartë i shëndetësisë Publike në Kosovë, ka vendosur të nderojë ambasadorin William Walker me një mirënjohje të lartë...

Lexo më shumë

Prishtinë, 16 dhjetor 2016 Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, ka kërkuar sot nga organet mbikëqyrëse dhe zbatuese të Ligjit për Kontrollin e Duhanit dhe kryetarëvë të komunave të Kosovës që të intensifikojnë aktivitetet me qëllim të zbatimit më të mirë të Ligjit për Kontrollin e Duhanit. Në një takim të mbajtur sot enkas për këtë ligj në Qeverinë e Kosovës, shefi i ekzekutivit të vendit...

Lexo më shumë

Hulumtimit gjithëpërfshirës për duhan-pirjen në mesin e të rinjve në Kosovë GYTS II (2016) Më poshtë mund të i shkarkoni materialet në gjuhën shqipe dhe angleze Lista e fakteve GYTS Kosovo 2016 : objektivat_e_gyts_final Fact sheet GYTS Kosovo 2016 : kosovo_gyts_2016_factsheet_ages____13-15_final  ...

Lexo më shumë

Rezultatet e Hulumtimit Gjithëpërfshirës rreth duhan-pirjes në mesin e të rinjve në Kosovë - GYTS II , i kryer sivjet (2016) nga IKSHP dhe mbështetur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) nga SHBA, tregojnë se krahasuar me hulumtimin e parë të kësaj natyre të kryer më 2004 (GYTS I), konsumimi i duhanit prej 6.7% sa ishte në mesin e...

Lexo më shumë

E Marte, 13.12.2016 Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, priti sot në takim drejtorin e Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik, Naser Ramadani, me të cilin diskutoi për nivelin e cilësisë së ajrit në Prishtinë dhe për masat që duhet ndërmerren për ruajtjen e shëndetit të qytetarëve. Kryetari Veseli tha se ky takim vjen në kuadër të përpjekjeve të tij për sensibilizimin e kësaj gjendjeje...

Lexo më shumë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike si Institucioni më i lartë shëndetësor, shkencor dhe profesional në vazhdimësi hulumton ndikimin e faktorëve mjedisor në shëndetin e popullatës, propozon dhe merr vendime profesionale dhe u rekomandon institucioneve kompetente eleminimin e mangësive të zbuluara dhe ndikimin e tyre të dëmshëm në shëndet. Njëherazi jemi të obliguar të informojmë popullatën me shkaqet e ndotjes së ajrit i cili mund të kërcënon...

Lexo më shumë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës dhe Asociacioni Profesional Shëndetësor organizuan seminar një ditor në Prevall me titull Uji, Ajri, Ushqimi, ku në këtë seminarë pjesmarrës ishin 210 profesionistë shëndetësor. Seminari është akredituar nga Ministria e Shëndetësisë dhe ka për qëllim ngritjen e cilësisë së profesionistëve shëndetësor në lëminë e shëndetësisë publike....

Lexo më shumë

Prishtinë, 01 dhjetor 2016 Zëvendësministri i Shëndetësisë Izet Sadiku, sot ka marrë pjesë në konferencën e organizuar në Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik (IKSHPK), me qëllim të shënimit të Ditës Botërore të AIDS. Zëvendësministri Sadiku tha se në këtë ditë në mbarë botën shënohet Dita Botërore e AIDS, ku për qëllim ka paraqitjen e gjendjes aktuale dhe të arriturat në luftën kundër HIV-AIDS. Ai tha se me veprimet...

Lexo më shumë