INFORMATË PËR CILËSINË E UJIT PËR PIJE

INFORMATË PËR CILËSINË E UJIT PËR PIJE

image_pdfimage_print

Bazuar në rezultatet e monitorimit të ujit për pije, të bëra sot më 6 korrik 2017, të dhënat laboratorike për parametrat kimik rezultojnë mbrenda standardeve të parapara me rregulloret për cilësinë e ujit për pije, UA 16/2012.

Në bazë të parametrave të analizuar uji nga ujësjellësi është i pijshëm, brenda standardeve të parapara rregulloret për cilësinë e ujit për pije, UA 16/2012.

Ne i sigurojmë qytetarët se Instituti Kombëtar ka kontrollë të përhershme të cilësisë së ujit per pije si nga sistemet qendrore të furnizimit ashtu dhe uji i ambalazhuar dhe nuk ka vend për shqetësim.

Situata epidemiologjike është në kontrollë të vazhdueshme nga ekipet e Institutit Kombëtar.

IKSHPK do të vazhdojë me monitorimin e cilësisë së ujit për pije sipas kompetencave ligjore në fuqi me përgjegjësi të lartë profesionale duke kërkuar nga organet relevante të avancojë dhe zgjërojë me prioritet spektrin e analizave laboratorike të ujit, ajrit dhe ushqimit.

print