Kushtet mikroklimatike dhe cilësia e ujit të pijshëm, në shkollat fillore të Komunës së Obiliqit, Fushë Kosovës dhe Prishtinës

Me përkrahje të zyrës se OBSH-së në Prishtinë dhe ne
kuadër te projektit “Kosovë e Shëndetshme” (i financuar nga Qeveria e
Luksemburgut, implementuar nga OBSH, UNDP, dhe UNV), Instituti Kombëtar i
Shëndetit Publik ka ndërmarr një aktivitet për te matur indikatorët mjedisorë
në 10 shkolla në komunat e Prishtinës, Obiliqit dhe Fushë Kosovës. Me ketë
projekt do të maten indikatorët e ajrit në mjedise shkollore, do të bëhet
vlerësimi i kushteve higjeno-sanitare, si dhe do të analizohet kualiteti i ujit
te pijshëm. Këto vlerësime janë duke u bere ne baze te rekomandimeve e OBSH-se
dhe praktikave me te mira ndërkombëtare. OBSH-ja gjithashtu ka dhëne donacion
senzoret dhe mostruesit për matjen e indikatorëve, si dhe ka ofruar trajnimet
përkatëse.Parametrat e matur per here te pare do te analizohen ne QLT.

Qëllimi i këtij aktiviteti është te kuptohen me mire mjediset shkollore ku nxënësit dhe stafi mjekësor, kalon një kohe te konsiderueshme te kohës. Gjetjet kryesore do te komunikohet tek palët relevante, përfshire këtu Ministrinë e Arsimit dhe atë te Shëndetësie. Aktivitet te ngjashme pritet të përkrahen edhe ne te ardhmen nga OBSH-ja, dhe kjo do te mundësoje krijimin e një baze të dhënave reprezentative qe do te mundësoje edhe krahasimet me rajonin dhe do te mundësoje  përcjelljen e gjendjes se mjediseve shkollore ne te ardhmen”.
DITA BOTËRORE E AIDS-it

Me 1 Dhjetor  shënohet  Dita Botërore e AIDS-it, ditë e cila në shumë
pjesë të botës kalon duke mësuar dhe informuar popullatën lidhur me këtë
sëmundje dhe njëkohësisht vazhdon të jet një çështje me rëndësi globale e
shëndetit publik.

Arsyeja e shënimit të kësaj dite në tërë Botën si dhe në Kosovë është:

Thirrje për AKSION për të gjithë personelin dhe vendimmarrësit
shëndetësor, liderët në komunitet, menaxherët e programeve të HIV-it dhe
partnerët tjerë që me kontributin e tyre të përkrahin masat e parandalimit dhe
kontrollit të HIV/AIDS-it


mbarë botën:

 • Në fund të vitit 2019 rreth 38 milion njerëz
  ishin me HIV.
 • Llogaritet se 1 në 5 njerëz që jetojnë
  me HIV nuk e dijnë se janë të infektuar.
 • Deri tani nga HIV-i kanë ndërruar jetë
  33 milion njerëz.
 • Gjatë vitit 2019 kanë vdekur 690.000
  njerëz me HIV për shkak të mungesës së shërbimeve për HIV, ndërsa 1.7 milion
  tjerë janë infektuar.
 • Llogaritet se rreth 62% të infeksioneve
  të reja në mbarë botën i takojnë grup moshave 15-49 vjeç dhe grupacioneve të
  veçanta (narkomanët, punëtorët
  e seksit, transgjinorët, të burgosurit, meshkujt që kanë seks me meshkuj).
 • Infeksioni me HIV është i pashërueshëm.
  Megjithatë, terapia efikase antiretrovirale mund ta kontrollojë virusin dhe të
  ndihmojë parandalimin e bartjes së infeksionit tek njerëzit tjerë.

Ndikimi i infeksionit me COVID-19 tek
personat me HIV është ende duke u hulumtuar. Personat me HIV janë të rrezikuar
nga sëmundjet serioze nëse kanë vlera të ulta të qelizave imunitare CD4 dhe
nëse nuk marrin terapi efektive antiretrovirale.

Kosova klasifikohet si vend me shkallë të ulët të epidemisë
por me potencial të rritjes, posaçërisht në mesin e popullatës MSM.

Të dhënat ekzistuese dëshmojnë se ne nuk kemi epidemi të
gjeneralizuar apo të përqendruar të infeksionit HIV.

Që nga viti 1986 deri me 1 dhjetor të vitit 2020, në Kosovë
janë raportuar 132 raste me HIV. Deri më tani 51 kanë vdekur si pasojë e
AIDS-it. Në vitin 2020, janë raportuar 2 raste me HIV infeksion.

Qendrat për Këshillim dhe Testim Vullnetar për HIV/AIDS
ekzistojnë që nga viti 2003 në Kosovë dhe veprojnë në kuadër të Klinikës Infektive
në QKUK, në IKSHPK gjithashtu edhe në në Ferizaj, Prizren dhe Pejë.

Kampanja për vitin 2020 është me moton:

“Ta përfundojmë epideminë e HIV/AIDS-it: Qëndrueshmëri dhe Ndikim”

Mesazhet kryesore dhe thirrja për veprim:

 • Përtëritja e
  luftës për t’i dhënë fund AIDS-it; është koha për të investuar, përtërirë
  dhe integruar shërbimet e HIV me kujdesin e gjerë shëndetësor.
 • Përdorimi i
  shërbimeve inovative të HIV-it, për të siguruar kujdes të vazhdueshëm për personat
  me HIV gjatë pandemisë, p.sh. përshkrimi i terapisë për disa muaj.
 • Angazhimi,
  përkrahja dhe mbrojtja e punëtorëve shëndetësor dhe atyre në komunitet
  gjatë ofrimit të shërbimeve për HIV dhe COVID-19.
 • Dhënia e
  përparësisë grupeve vulnerabile. Ofrimi i vazhdueshëm i shërbimeve të
  HIV-it gjatë COVID-19 për fëmijët, adoleshentët dhe grupacionet e veçanta.

COVID-19 dhe HIV

Personat me HIV
duhet të jenë shumë të kujdesshëm në respektimin e masave të përgjithshme për
të shmangur infeksionin me COVID-19:

 • Bartja e maskës,
 • Mbajtja e distancës fizike,
 • Mbajtja e higjienës personale dhe ambientit,
 • Evitimi i udhëtimeve dhe tubimeve të panevojshme.

Në veçanti,
duhet parapregaditur për infeksion të mundshëm, duke:

 • Siguruar furnizim të mjaftueshëm (30-90 ditë) me barna
  për HIV.
 • Vazhduar të merrni barnat për HIV, me që ato ndihmojnë
  që ta ruani sistemin imunitar.
 • Mirëmbajtur stilin e shëndoshë të jetës (të ushqyerit e
  shëndetshëm, gjumë të mjaftueshëm së paku 8 orë në ditë dhe largimi nga
  stresi).

Solidariteti dhe ndarja e përgjegjësisë ndihmojnë ta luftojmë coronavirusin,
përfundojmë epideminë e AIDS-it dhe garantojmë të drejtën për shëndet për të
gjithë.
Fillon shpërndarja e vaksinave të gripit sezonal nëpër komunat e Kosovës

Prishtinë, 30 Nëntor
2020
 
Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti
Kombëtar i Shëndetësisë Publike i informojnë qytetarët e Republikës së Kosovës
se 165.000 vaksinat e para të gripit sezonal, të siguruara nga MSh në funksion
të parandalimit të gripit sezonal kanë arritur në Kosovë dhe do të imunizohen
grupet më të rrezikuara të popullatës në shtetin tonë.

Ministri i
Shëndetësisë z. Armend Zemaj dhe shefi i Zyrës së UNICEF-it në Kosovë, z. Murat
Sahin, të shoqëruar nga drejtori ekzekutiv i IKSHPK-së,  z. Naser
Ramadani, morën pjesë sot në fillimin e shpërndarjes së vaksinave kundër gripit
sezonal për këtë vit në Kosovë.

Që nga mëngjesi i sotëm, ekipet e Qendrave
Kryesore të Mjekësisë Familjare të komunave të Kosovës, sipas ftesës që u është
bërë një ditë më parë nga MSh dhe IKSHKP, kanë filluar furnizimin me vaksina,
me të cilat Njësitë e tyre të vaksinimit do t’i vaksinojnë qytetarët në ditët
në vijim.  
 
Vaksinat kundër gripit sezonal, të cilat do të
përdoren sivjet, sipas rekomandimeve të bëra nga OBSh, do të jenë katër
shtamëshe dhe si të tilla e rrisin fuqinë mbrojtëse ndaj virusëve më agresivë
në qarkullim të gripit sezonal.

Ministri Zemaj tha se me 165.000
vaksinat e para, të siguruara, do të imunizohen grupet më të rrezikuara të
popullatës në shtetin tonë.

“Ministria është në proces të
sigurimit edhe të 50.000 vaksinave të tjera me çka arrijmë të shtojmë për 100
për qind numrin e vaksinave krahasuar me vitin paraprak. Vaksinat e blera nga
Ministria e Shëndetësisë përmes UNICEF-it do të shpërndahen dhe jepen falas për
qytetarët e vendit tonë. Do të ketë vaksina të mjaftueshme, sipas planit të
vaksinimit dhe, sipas nevojës, do të mund të sigurojmë edhe të tjera”, tha
Ministri Zemaj.

Ai theksoi se, me qëllim të
parandalimit të virusëve sezonal agresiv në qarkullim, MSh ka siguruar vaksina
katër – valente,  që kanë fuqi më të madhe vepruese/parandaluese ndaj
këtyre virusëve.

Shefi i Zyrës së UNICEF-it, z. Murat
Sahin, tha se UNICEF-i i ka punuar ngushtë me MSh-në në sigurimin e vaksinës
kundër gripit sezonal dhe se kjo organizatë do të punojë me MSh-në edhe në
përpjekjet për të prokuruar dhe furnizuar me vaksina kundër COVID-19.

Drejtori i IKSHPK-së, z. Naser Ramadani, tha se
vaksinat do të fillojnë të shpërndahen nëpër njësitë e vaksinimit të Kujdesit
Parësor në Komuna (QKMF) ku edhe do të bëhet vaksinimi i grupeve prioritare
sipas planit të bërë më herët
 
Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike i
siguron qytetarët se po e monitoron me kujdes situatën epidemiologjike në vend
dhe ka rritur vigjilencën për t’u përballur me raste të Gripit sezonal.
Stop ethet Afrikane te derrit
Rezultatet 9 Shtator – 9 Tetor 2020, COVID-19

09 Shtator, 2020

144 TË SHËRUAR DHE 76 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 589 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 76 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 6 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.377 raste
nga 55.513 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 574 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 144 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 10.926
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.877.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 14 raste,
komuna Gjilan 7 raste, komuna Podujevë 7 raste, komuna Deçan 6 raste, komuna
Pejë 6 raste, komuna Prizren 6 raste, komuna Gjakovë 5 raste, komuna Malishevë
5 raste, komuna Skenderaj 3 raste, komuna Suharekë 3 raste, komuna Kamenicë 2
raste, komuna Klinë 2 raste, komuna Mitrovicë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste
dhe me nga një rast komunat Dragash, Ferizaj, Fushë Kosovë, Lipjan, Rahovec dhe
Shtime.

10 Shtator, 2020

107 TË SHËRUAR DHE 69 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej
532 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren,
prej të cilëve rezultojnë 69 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 7
raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.446 raste
nga 56.045 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 581 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 107 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 11.033
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.832.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 22 raste,
komuna Mitrovicë 5 raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Malishevë 4 raste,
komuna Drenas 3 raste, komuna Gjilan 3 raste, komuna Lipjan 3 raste, komuna
Pejë 3 raste, komuna Suharekë 3 raste, komuna Ferizaj 2 raste, komuna Gjakovë 2
raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Kaçanik 2 raste, komuna Rahovec 2 raste,
komuna Viti 2 raste dhe me nga një rast komunat Graçanicë, Istog, Obiliq,
Podujevë, Prizren, Shtime dhe Vushtrri.

11 Shtator, 2020

117 TË SHËRUAR DHE 50 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 561 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 50 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 5 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.496 raste
nga 56.606 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 586 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 117 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 11.150
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.760.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 6 raste,
komuna Gjilan 5 raste, komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna Kamenicë 4 raste,
komuna Pejë 4 raste, komuna Prizren 4 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna
Rahovec 3 raste, komuna Shtime 3 raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna Istog 2
raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Viti 2 raste dhe me nga një rast
komunat Gjakovë, Kaçanik, Lipjan, Novobërdë dhe Skenderaj.

12 Shtator, 2020

122 TË SHËRUAR DHE 70 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 633 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 70 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.566 raste
nga 57.239 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 589 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 122 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 11.272
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.705.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 28 raste,
komuna Ferizaj 9 raste, komuna Gjakovë 5 raste, komuna Pejë 4 raste, komuna
Gjilan 3 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Fushë Kosovë 2 raste, komuna Istog
2 raste, komuna Podujevë 2 raste, komuna Prizren 2 raste, komuna Rahovec 2
raste, komuna Shtime 2 raste, komuna Skenderaj 2 raste dhe me nga një rast komunat
Deçan, Dragash, Viti dhe Vushtrri.

13 Shtator, 2020

163 TË SHËRUAR DHE 71 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 612 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 71 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 7 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.637 raste
nga 57.851 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 596 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 163 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 11.435
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.606.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 13 raste,
komuna Ferizaj 7 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Fushë Kosovë 4 raste,
komuna Gjakovë 4 raste, komuna Podujevë 4 raste, komuna Prizren 4 raste, komuna
Rahovec 4 raste, komuna Viti 4 raste, komuna Gjilan 3 raste, komuna Skenderaj 3
raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna Dragash 2 raste, komuna Mitrovicë 2
raste dhe me nga një rast komunat Drenas, Hani i Elezit, Kamenicë, Klinë,
Lipjan, Malishevë, Mamushë, Shtime dhe Suharekë.


14 Shtator, 2020

150 TË SHËRUAR DHE 55 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 574 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 55 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 4 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.692 raste
nga 58.425 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 600 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 150 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 11.585
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.507.

Rastet pozitive janë nga: komuna Gjakovë 9 raste,
komuna Prishtinë 8 raste, komuna Gjilan 6 raste, komuna Ferizaj 4 raste, komuna
Prizren 4 raste, komuna Pejë 3 raste, komuna Viti 3 raste, komuna Fushë Kosovë
2 raste, komuna Hani i Elezit 2 raste, komuna Klinë 2 raste, komuna Lipjan 2 raste,
komuna Mitrovicë 2 raste, komuna Obiliq 2 raste, komuna Podujevë 2 raste dhe me
nga një rast komunat Drenas, Junik, Kamenicë dhe Skenderaj.

15 Shtator, 2020

199 TË SHËRUAR DHE 71 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 608 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 71 raste pozitive.
Brenda 24 orëve është raportuar 1 rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.763 raste
nga 59.033 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 601 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 199 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 11.784
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.378.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 20 raste,
komuna Skenderaj 6 raste, komuna Ferizaj 4 raste, komuna Gjilan 4 raste, komuna
Pejë 4 raste, komuna Vushtrri 4 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Lipjan 3
raste, komuna Prizren 3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Fushë Kosovë 2
raste, komuna Gjakovë 2 raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Mitrovicë 2
raste, komuna Obiliq 2 raste, komuna Podujevë 2 raste, komuna Viti 2 raste dhe
me nga një rast komunat Deçan, Malishevë, Shtime dhe Suharekë.

16 Shtator, 2020

165 TË SHËRUAR DHE 76 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 538 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 76 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.839 raste
nga 59.571 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 604 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 165 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 11.949
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.286.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 12 raste,
komuna Gjilan 11 raste, komuna Klinë 9 raste, komuna Fushë Kosovë 6 raste,
komuna Pejë 5 raste, komuna Podujevë 5 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna
Ferizaj 3 raste, komuna Gjakovë 3 raste, komuna Kamenicë 3 raste, komuna Viti 3
raste, komuna Istog 2 raste, komuna Mitrovicë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste
dhe me nga një rast komunat Deçan, Drenas, Malishevë, Prizren, Rahovec dhe
Shtime.

17 Shtator, 2020

239 TË SHËRUAR DHE 43 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 664 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 43 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.882 raste
nga 60.235 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 607 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 239 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 12.188
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.087.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 13 raste,
komuna Skenderaj 6 raste, komuna Gjilan 4 raste, komuna Fushë Kosovë 3 raste,
komuna Pejë 3 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Gjakovë 2 raste, komuna
Mitrovicë 2 raste, komuna Prizren 2 raste dhe me nga një rast komunat Istog,
Kaçanik, Malishevë, Shtime, Suharekë dhe Vushtrri.

18 Shtator, 2020

137 TË SHËRUAR DHE 57 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 678 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 57 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 4 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (2
raste nga Klinika Infektive, 1 rast nga spitali rajonal Prizren dhe 1 rast nga
spitali rajonal Pejë).

Numri total i rasteve pozitive është 14.939 raste
nga 60.913 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 611 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 137 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 12.325
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.003.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 16 raste,
komuna Gjilan 6 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna Deçan
3 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna Drenas 2 raste,
komuna Fushë Kosovë 2 raste, komuna Mitrovicë 2 raste, komuna Prizren 2 raste,
komuna Skenderaj 2 raste, komuna Viti 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me
nga një rast komunat Ferizaj, Kamenicë dhe Kaçanik.

19 Shtator, 2020

126 TË SHËRUAR DHE 63 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe në laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 634 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 63 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast
nga Klinika Infektive, 1 rast nga spitali Sheikh Zayed-Vushtrri dhe 1 rast nga
Mjekimi Intensiv Qendror).

Numri total i rasteve pozitive është 15.002 raste
nga 61.547 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 614 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 126 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 12.451
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.937.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 14 raste,
komuna Vushtrri 10 raste, komuna Suharekë 6 raste, komuna Fushë Kosovë 5 raste,
komuna Ferizaj 4 raste, komuna Gjilan 4 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna
Gjakovë 3 raste, komuna Rahovec 3 raste, komuna Viti 3 raste, komuna Podujevë 2
raste dhe me nga një rast komunat Deçan, Malishevë, Obiliq, Prizren dhe Shtime.

20 Shtator, 2020

119 TË SHËRUAR DHE 61 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej
464 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren,
prej të cilëve rezultojnë 61 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 2
raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga spitali rajonal i Gjilanit
dhe 1 rast nga Mjekimi Intensiv Qendror-COVID).

Numri total i rasteve pozitive është 15.063 raste nga 62.011 persona të dyshimtë në virusin
SARS-CoV-2 dhe 613 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 119 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 12.570
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.880.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 19 raste,
komuna Vushtrri 8 raste, komuna Prizren 7 raste, komuna Fushë Kosovë 5 raste,
komuna Gjilan 4 raste, komuna Pejë 4 raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna
Istog 3 raste, komuna Deçan 2 raste, dhe me nga një rast komunat Drenas,
Malishevë, Obiliq, Podujevë Skenderaj dhe Suharekë.

21 Shtator, 2020

104 TË SHËRUAR DHE 79 RASTE ME COVID-19!

Situata epidemiologjike me COVID-19 paraqitet
stabile me tendencë të rënies ne javët në vazhdim, si rezultat i zbatimit të
rekomandimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike.

Gjatë dy javëve të fundit kemi rënie të dukshme të
numrit të rasteve 44%.

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 596 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 79 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 2 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga
Klinika e Pulmologjisë, QKUK dhe 1 rast nga Spitali rajonal Pejë).

Numri total i rasteve pozitive është 15.142 raste
nga 62.607 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 615 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 104 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 12.674
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.853.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 23 raste,
komuna Vushtrri 9 raste, komuna Gjakovë 8 raste, komuna Gjilan 7 raste, komuna
Lipjan 5 raste, komuna Deçan 3 raste, komuna Fushë Kosovë 3 raste, komuna
Kaçanik 3 raste, komuna Mitrovicë 3 raste, komuna Prizren 3 raste, komuna Viti
3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Pejë 2 raste dhe me nga një rast komunat
Ferizaj, Malishevë, Podujevë, Skenderaj dhe Suharekë.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!
Respektoni distancën!

22 Shtator, 2020

141 TË SHËRUAR DHE 66 RASTE ME COVID-19!

Situata epidemiologjike me COVID-19 paraqitet
stabile me tendencë të rënies ne javët në vazhdim, si rezultat i zbatimit të rekomandimeve
të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike.

Gjatë dy javëve të fundit kemi rënie të dukshme të
numrit të rasteve 44%.

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 503 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 66 raste pozitive. Brenda 24
orëve nuk është raportuar asnjë rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 15.208 raste
nga 63.110 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 615 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 141 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 12.815
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.778.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 22 raste,
komuna Gjilan 8 raste, komuna Deçan 7 raste, komuna Ferizaj 5 raste, komuna
Podujevë 5 raste, komuna Fushë Kosovë 3 raste, komuna Kamenicë 3 raste, komuna
Pejë 3 raste, komuna Gjakovë 2 raste, komuna Suharekë 2 raste, dhe me nga një
rast komunat Drenas, Istog, Klinë, Kllokot, Rahovec dhe Vushtrri.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!
Respektoni distancën!

23 Shtator, 2020

85 TË SHËRUAR DHE 62 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 528 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 62 raste pozitive. Brenda 24
orëve është raportuar një rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 15.270 raste
nga 63.638 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 616 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 85 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 12.900
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.754.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 17 raste,
komuna Prizren 14 raste, komuna Gjilan 8 raste, komuna Pejë 8 raste, komuna
Vushtrri 6 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Suharekë 2 raste, komuna Viti 2
raste dhe me nga një rast komunat Fushë Kosovë, Junik dhe Malishevë.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!
Respektoni distancën!

24 Shator, 2020

87 TË SHËRUAR DHE 63 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 592 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të
rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 63 raste pozitive. Brenda 24 orëve
nuk është raportuar asnjë rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
15.333 raste nga 64.230 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 616 raste
të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 87
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
12.987 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.730.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
24 raste, komuna Lipjan 7 raste, komuna Mitrovicë 6 raste, komuna Fushë Kosovë
4 raste, komuna Prizren 4 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Suharekë 3 raste,
komuna Deçan 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me
nga një rast komunat Ferizaj, Gjakovë, Istog, Obiliq, Pejë dhe Rahovec.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!

Mbani higjienën!

25 Shtator, 2020

101 TË SHËRUAR DHE 46 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 664 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 46 raste pozitive. Brenda 24
orëve është raportuar një rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
15.379 raste nga 64.894 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 617 raste
të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 101
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.088
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.674.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
15 raste, komuna Fushë Kosovë 5 raste, komuna Gjakovë 5 raste, komuna Mitrovicë
5 raste, komuna Podujevë 4 raste, komuna Prizren 3 raste, komuna Gjilan 2 raste,
komuna Pejë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me nga një rast komunat
Drenas, Ferizaj dhe Malishevë.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!

Mbani higjienën!

Respektoni distancën!

26 Shtator, 2020

77 TË SHËRUAR DHE 46 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 560 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 46 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar dy raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga
Klinika e Pulmologjisë, QKUK dhe 1 rast nga Spitali rajonal Prizren).

Numri total i rasteve
pozitive është 15.425 raste nga 65.454 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 619 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 77 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.165
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.641.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 21 raste,
komuna Drenas 3 raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Fushë Kosovë 3 raste,
komuna Suharekë 3 raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna Gjilan 2 raste dhe me
nga një rast komunat Deçan, Gjakovë, Kamenicë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Shtërpcë
dhe Viti.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!
Respektoni distancën!

27 Shtator, 2020

113 TË SHËRUAR DHE 47 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 525 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 47 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga
Klinika Infektive, 1 rast nga spitali Ferizaj dhe 1 rast nga Mjekimi Intensiv
Qendror, QKUK).

Numri total i rasteve pozitive është 15.472 raste
nga 65.979 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 622 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 113 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.278
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.572.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 17 raste,
komuna Gjilan 9 raste, komuna Istog 5 raste, komuna Kamenicë 4 raste, komuna
Fushë Kosovë 3 raste, komuna Viti 2 raste dhe me nga një rast komunat Ferizaj,
Lipjan, Obiliq, Pejë, Podujevë, Suharekë dhe Vushtrri.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!

28 Shtator, 2020

142 TË SHËRUAR DHE 48 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 645 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 48 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga
spitali Prizren, 1 rast nga spitali Gjakovë dhe 1 rast nga spitali Gjilan).

Numri total i rasteve
pozitive është 15.520 raste nga 66.624 persona të dyshimtë në virusin
SARS-CoV-2 dhe 625 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 142 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.420
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.475.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 10 raste,
komuna Mitrovicë 5 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Suharekë 5 raste, komuna
Drenas 4 raste, komuna Gjilan 4 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna Prizren
3raste, komuna Klinë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me nga një rast
komunat Fushë Kosovë, Kamenicë, Obiliq, Rahovec dhe Viti.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!
Respektoni distancën!

29 Shtator, 2020

72
TË SHËRUAR DHE 54 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin
e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën
RT-PCR, janë testuar gjithsej 670 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 54 raste pozitive.
Brenda 24 orëve nuk është raportuar asnjë rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
15.574 raste nga 67.294 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 625 raste
të vdekjes.

Gjatë
24 orëve të fundit, janë shëruar 72 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të
shëruarve deri më sot është gjithsej 13.492 raste, kurse numri i rasteve aktive
është 1.457.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 26 raste, komuna Ferizaj 8 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna
Vushtrri 4 raste, komuna Gjilan 3 raste, komuna Fushë Kosovë 2 raste, komuna
Skenderaj 2 raste, dhe me nga një rast Drenas, Obiliq, Pejë, Podujevë dhe
Shtime.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!
Respektoni distancën!


30
Shtator, 2020

62 TË SHËRUAR DHE 46 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR,
janë testuar gjithsej 580 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 46 raste pozitive. Brenda 24
orëve nuk është raportuar asnjë rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 15.620 raste
nga 67.874 persona të dyshimtë në virusin
SARS-CoV-2 dhe 625 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 62 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.554
raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.441.

Rastet pozitive janë nga komuna Gjilan 6 raste,
komuna Podujevë 6 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Prishtinë 5 raste, komuna
Fushë Kosovë 4 raste, komuna Deçan 3 raste, komuna Istog 3 raste, komuna Drenas
2 raste, komuna Ferizaj 2 raste, komuna Gjakovë 2 raste, komuna Obiliq 2 raste,
komuna Shtime 2 raste dhe me nga një rast Dragash, Malishevë, Prizren dhe Viti.

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!
Mbani higjienën!
Respektoni distancën!

1 Tetor, 2020

123 TË SHËRUAR DHE 43 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 589 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 43 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar dy raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1rast nga MIQ-COVID, QKUK dhe 1 rast nga Spitali i Prizrenit).Numri total i rasteve pozitive është 15.663 raste nga 68.463 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 627 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 123 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.677 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.359. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 15 raste, komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna Prizren 4 raste, komuna Gjilan 3 raste, komuna Mitrovicë 3 raste, komuna Podujevë 2 raste, komuna Skenderaj 2 raste, komuna Suharekë 2 raste, komuna Viti 2 raste dhe me nga një rast Drenas, Ferizaj, Gjakovë, Kamenicë, Lipjan dhe Vushtrri.Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

2 Tetor, 2020

54 TË SHËRUAR DHE 42 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 645 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 42 raste pozitive. Brenda 24 orëve nuk është raportuar asnjë rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Numri total i rasteve pozitive është 15.705 raste nga 69.108 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 627 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 54 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.731 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.347. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 13 raste, komuna Fushë Kosovë 6 raste, komuna Gjilan 3 raste, komuna Lipjan 3 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna Viti 3 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Obiliq 2 raste dhe me nga një rast Drenas, Ferizaj, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Rahovec dhe Skenderaj.Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

3 Tetor, 2020

56 TË SHËRUAR DHE 53 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 544 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 53 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga Klinika Infektive, 1 rast nga MIQ-COVID, QKUK dhe 1 rast nga Spitali Gjakovë). Numri total i rasteve pozitive është 15.758 raste nga 69.652 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 630 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 56 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.787 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.341. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 11 raste, komuna Mitrovicë 8 raste, komuna Ferizaj 6 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Gjakovë 4 raste, komuna Drenas 3 raste, komuna Shtime 3 raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna Fushë Kosovë 2 raste, komuna Skenderaj 2 raste dhe me nga një rast Deçan, Gjilan, Malishevë, Prizren, Suharekë dhe Viti.Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

4 Tetor, 2020

69 TË SHËRUAR DHE 56 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 567 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 56 raste pozitive. Brenda 24 orëve nuk është raportuar asnjë rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Numri total i rasteve pozitive është 15.814 raste nga 70.219 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 630 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 69 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.856 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.328. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 16 raste, komuna Pejë 11 raste, komuna Gjilan 8 raste, komuna Deçan 3 raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Fushë Kosovë 3 raste, komuna Gjakovë 3 raste, komuna Istog 2 raste, komuna Suharekë 2 raste dhe me nga një rast Drenas, Malishevë, Obiliq, Prizren dhe Viti.Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

5 Tetor, 2020

73 TË SHËRUAR DHE 41 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 654 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 41 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar dy raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga spitali Gjilan dhe 1 rast nga spitali Prizren). Numri total i rasteve pozitive është 15.855 raste nga 70.873 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 632 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 73 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.929 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.294. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 11 raste, komuna Gjilan 9 raste, komuna Gjakovë 6 raste, komuna Viti 4 raste, komuna Mitrovicë 3 raste, komuna Pejë 3 raste dhe me nga një rast Deçan, Kamenicë, Klinë, Podujevë dhe Skenderaj. Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

6 Tetor, 2020

122 TË SHËRUAR DHE 34 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 483 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 34 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga Klinika Infektive – QKUK, 1 rast nga spitali rajonal Gjilan dhe 1 rast nga spitali rajonal Prizren). Numri total i rasteve pozitive është 15.889 raste nga 71.356 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 635 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 122 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 14.051 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.203. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 6 raste, komuna Gjilan 5 raste, komuna Deçan 3 raste, komuna Mitrovicë 3 raste, komuna Pejë 3 raste, komuna Gjakovë 2 raste, komuna Istog 2 raste, komuna Podujevë 2 raste, komuna Suharekë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me nga një rast komunat Drenas, Prizren, Rahovec dhe Skenderaj. Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

7 Tetor, 2020

92 TË SHËRUAR DHE 49 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 509 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 49 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga Klinika Infektive – QKUK, 1 rast nga spitali rajonal Gjilan dhe 1 rast nga spitali rajonal Prizren). Numri total i rasteve pozitive është 15.938 raste nga 71.865 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 638 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 92 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 14.143 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.157. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 22 raste, komuna Gjakovë 5 raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Fushë Kosovë 2 raste, komuna Lipjan 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga një rast komunat Deçan, Dragash, Gjilan, Kaçanik, Malishevë, Pejë, Podujevë, Shtime, Skenderaj dhe Vushtrri. Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

8 Tetor, 2020

46 TË SHËRUAR DHE 33 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 711 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 33 raste pozitive. Brenda 24 orëve nuk është raportuar asnjë rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Numri total i rasteve pozitive është 15.971 raste nga 73.287 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 638 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 46 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 14.189 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.144. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 14 raste, komuna Gjilan 3 raste, komuna Mitrovicë 3 raste, komuna Viti 3 raste dhe me nga një rast komunat Ferzaj, Fushë Kosovë, Gjakovë, Hani Elezit, Kamenicë, Klinë, Pejë, Skenderaj, Suharekë dhe Vushtrri.Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!

9 Tetor, 2020

61 TË SHËRUAR DHE 79 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 764 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 79 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (2 raste Klinika Infektive dhe 1 rast MIQ, QKUK). Numri total i rasteve pozitive është 16.050 raste nga 73.340 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 641 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 61 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 14.250 raste, kurse numri i rasteve aktive është 1.159. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 26 raste, komuna Gjilan 17 raste, komuna Gjakovë 11 raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Pejë 3 raste, komuna Viti 3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Klinë 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Prizren 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me nga një rast komunat Fushë Kosovë, Lipjan, Rahovec, Shtime, Skenderaj dhe Suharekë. Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!Mbani higjienën!Respektoni distancën!
Rezultatet 8 Gusht – 8 Shtator 2020, COVID-19

08 Gusht,
2020

197 TË SHËRUAR DHE 190 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR, janë
testuar gjithsej443mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të
rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 190raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
10.059raste nga 40.184 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
315 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë
shëruar197 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot
është gjithsej 5.802 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.942.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 48 raste, komuna Mitrovicë 24 raste, komuna Podujevë 18 raste, komuna
Gjakovë 14 raste, komuna Fushë Kosovë 13 raste, 
komuna Skenderaj 10 raste, komuna Ferizaj 7 raste, komuna Lipjan 7
raste, komuna Pejë 6 raste, komuna Vushtrri 6 raste, komuna Prizren 5 raste,
komuna Suharekë 5 raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Kaçanik 3 raste, komuna
Obiliq 3 raste, komuna Shtime 3 raste, komuna Viti 3 raste, komuna Zubin Potok
3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Malishevë 2 raste dhe me nga një rast
komunat Gjilan, Han i Elezit, Klinë dhe Rahovec.

09 Gusht,
2020

142 TË SHËRUAR DHE 188 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 462
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 188 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
10.247 raste nga 40.646 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
327 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
142 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 5.944 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.976.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 28 raste, komuna Ferizaj 21 raste, komuna Pejë 21 raste, komuna
Podujevë 20 raste, komuna Mitrovicë 19 raste, komuna Gjilan 11 raste, komuna
Fushë Kosovë 9 raste, komuna Gjakovë 9 raste, komuna Prizren 9 raste, komuna
Vushtrri 8 raste, komuna Skenderaj 5 raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Drenas
4 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna Viti 4 raste, komuna Klinë 3 raste,
komuna Zubin Potok 3 raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe
me nga një rast komunat Obiliq dhe Shtime.

10 Gusht,
2020

114 TË SHËRUAR DHE 172 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 506
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 172 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 14
raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
10.419 raste nga 41.152 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 341 raste
të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
114 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 6.058 raste, kurse numri i rasteve aktive është 4.020.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 78 raste, komuna Gjilan 19 raste, komuna Mitrovicë 15 raste, komuna
Fushë Kosovë 9 raste, komuna Pejë 8 raste, komuna Viti 7 raste, komuna Skenderaj
6 raste, komuna Drenas 5 raste, komuna Obiliq 5 raste, komuna Vushtrri 4 raste,
komuna Kamenicë 3 raste, komuna Lipjan 3 raste, 
komuna Podujevë 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga një rast
komunat Ferizaj, Gjakovë, Istog, Klinë, Prizren dhe Shtime.

11 Gusht,
2020

190 TË SHËRUAR DHE 171 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 463
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 171 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 13
raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
10.590 raste nga 41.615 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 354 raste
të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
190 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 6.248 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.988.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 46 raste, komuna Gjilan 24 raste, komuna Gjakovë 15 raste, komuna
Viti 13 raste, komuna Fushë Kosovë 9 raste, komuna Pejë 7 raste, komuna Drenas
6 raste, komuna Prizren 6 raste, komuna Suharekë 6 raste, komuna Ferizaj 5
raste, komuna Klinë 5 raste, komuna Lipjan 5 raste, komuna Dragash 4 raste,
komuna Istog 3 raste, komuna Kamenicë 3 raste, komuna Malishevë 3 raste, komuna
Obiliq 3 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me nga një
rast komunat Mitrovicë, Rahovec dhe Shtime.

12 Gusht,
2020

163 TË SHËRUAR DHE 205 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 521
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 205 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 11
raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
10.795 raste nga 42.136 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 365 raste
të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
163 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 6.411 raste, kurse numri i rasteve aktive është 4.019.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 45 raste, komuna Gjilan 20 raste, komuna Ferizaj 17 raste, komuna
Mitrovicë 16 raste, komuna Prizren 16 raste, komuna Pejë 12 raste, komuna
Podujevë 12 raste, komuna Gjakovë 7 raste, komuna Fushë Kosovë 6 raste, komuna
Lipjan 6 raste, komuna Viti 6 raste, komuna Vushtrri 6 raste, komuna Drenas 5
raste, komuna Kaçanik 5 raste, komuna Obiliq 5 raste, komuna Malishevë 4 raste,
komuna Rahovec 4 raste, komuna Skenderaj 4 raste, komuna Istog 3 raste, komuna
Suharekë 2 raste dhe me nga një rast komunat Deçan, Kamenicë, Klinë dhe
Shtërpce.

13 Gusht,
2020

205 TË SHËRUAR DHE 193 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 491
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 193 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 8 raste
të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
10.988 raste nga 42.627 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 373 raste
të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
205 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 6.616 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.999.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 56 raste, komuna Pejë 18 raste, komuna Gjilan 14 raste, komuna
Vushtrri 13 raste, komuna Mitrovicë 11 raste, komuna Prizren 11 raste, komuna
Podujevë 10 raste, komuna Gjakovë 8 raste, komuna Drenas 5 raste, komuna Viti 5
raste, komuna Ferizaj 4 raste, komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna Klinë 4
raste, komuna Skenderaj 4 raste, komuna Suharekë 4 raste, komuna Deçan 3 raste,
komuna Lipjan 3 raste, komuna Malishevë 3 raste, komuna Dragash 2 raste, komuna
Han i Elezit 2 raste, komuna Kaçanik 2 raste, komuna Obiliq 2 raste, komuna
Shtime 2 raste dhe me nga një rast komunat Graqanicë, Kamenicë dhe Istog.

14 Gusht,
2020

201 TË SHËRUAR DHE 142 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 466
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 142 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 8 raste
të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
11.130 raste nga 43.093 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 381 raste
të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
201 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 6.817 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.932.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 45 raste, komuna Gjilan 10 raste, komuna Podujevë 10 raste, komuna
Pejë 8 raste, komuna Prizren 8 raste, komuna Mitrovicë 7 raste, komuna Gjakovë
5 raste, komuna Vushtrri 5 raste, komuna Fushë Kosovë 5 raste, komuna Ferizaj 4
raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Istog 4 raste, komuna Malishevë 4 raste,
komuna Drenas 3 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Obiliq 3 raste, komuna
Dragash 2 raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Lipjan 2 raste, komuna Rahovec
2 raste, komuna Skenderaj 2 raste, komuna Suharekë 2 raste dhe me nga një rast
komunat Kaçanik dhe Viti.

15 Gusht,
2020

144 TË SHËRUAR DHE 145 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 451
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 145 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 9 raste
të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
11.275 raste nga 43.544 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 390 raste
të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
144 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 6.961 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.924.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 45 raste, komuna Mitrovicë 13 raste, komuna Pejë 10 raste, komuna
Lipjan 8 raste, komuna Prizren 7 raste, komuna Ferizaj 7 raste, komuna Drenas 6
raste, komuna Gjilan 6 raste, komuna Skenderaj 6 raste, komuna Gjakovë 5 raste,
komuna Malishevë 5 raste, komuna Vushtrri 5 raste, komuna Podujevë 4 raste,
komuna Suharekë 4 raste, komuna Viti 4 raste, komuna Klinë 2 raste, komuna
Obiliq 2 raste dhe me nga një rast komunat Kaçanik, Deçan, Fushë Kosovë, Han i
Elezit, Rahovec dhe Shtime.

16 Gusht,
2020

230 TË SHËRUAR DHE 141 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 440
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 141 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 11
raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
11.416  raste nga 43.984 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 401 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
230 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 7.191 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.824.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 44 raste, komuna Gjilan 17 raste, komuna Pejë 14 raste, komuna
Podujevë 9 raste, komuna Drenas 8 raste, komuna Ferizaj 6 raste, komuna Gjakovë
6 raste, komuna Mitrovicë 6 raste, komuna Viti 5 raste, komuna Dragash 4 raste,
komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna Malishevë 3 raste, komuna Vushtrri 3 raste,
komuna Lipjan 2 raste, komuna Kamenicë 2 raste dhe me nga një rast komunat
Istog, Junik, Klinë, Obiliq, Prizren, Rahovec, Shtime dhe Skenderaj.

17 Gusht,
2020

152 TË SHËRUAR DHE 129 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 449
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 129 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 9 raste
të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
11.545  raste nga 44.433 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 410 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
152 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 7.343 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.792.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 45 raste, komuna Pejë 12 raste, komuna Mitrovicë 9 raste, komuna
Vushtrri 9 raste, komuna Lipjan 7 raste, komuna Gjilan 6 raste, komuna Ferizaj
5 raste, komuna Gjakovë 5 raste, komuna Skenderaj 5 raste, komuna Prizren 4
raste, komuna Obiliq 3 raste, komuna Viti 3 raste, komuna Istog 3 raste,  komuna Drenas 2 raste, komuna Klinë 2 raste,
komuna Podujevë 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga një rast komunat
Deçan, Fushë Kosovë, Malishevë, Novobërdë dhe Shtime.

18 Gusht,
2020

219 TË SHËRUAR DHE 141 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 494
mostra të marra nga SHSKUK, gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren dhe
laboratorët private, prej të cilëve rezultojnë 141 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 6 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
11.686  raste nga 44.927 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 416 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
219 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 7.562 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.708.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 54 raste, komuna Gjilan 16 raste, komuna Mitrovicë 11 raste, komuna
Ferizaj 10 raste, komuna Fushë Kosovë 9 raste, komuna Podujevë 9 raste, komuna
Prizren 4 raste, komuna Vushtrri 4 raste, komuna Lipjan 3 raste, komuna Pejë 3
raste, komuna Suharekë 3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Dragash 2 raste,
komuna Malishevë 2 raste, komuna Zubin Potok 2 raste dhe me nga një rast
komunat Han i Elezit, Kamenicë, Kaçanik, Rahovec, Shtime, Skenderaj dhe Viti.

19 Gusht,
2020

122 TË SHËRUAR DHE 162 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 470
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej
të cilëve rezultojnë 162 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 9 raste
të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
11.848  raste nga 45.397 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 425 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
122 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 7.684 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.739.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 48 raste, komuna Pejë 21 raste, komuna Ferizaj 20 raste, komuna
Vushtrri 13 raste, komuna Mitrovicë 12 raste, komuna Fushë Kosovë 10 raste,
komuna Prizren 5 raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Gjakovë 4 raste, komuna
Lipjan 4 raste, komuna Obiliq 4 raste, komuna Drenas 3 raste, komuna Klinë 3
raste, komuna Skenderaj 3 raste, komuna Kaçanik 2 raste, komuna Podujevë 2  raste dhe me nga një rast komunat Istog,
Malishevë, Rahovec dhe Suharekë.

20 Gusht,
2020

245 TË SHËRUAR DHE 158 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 471
mostra të marra nga SHSKUK, gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren dhe
laboratorët private, prej të cilëve rezultojnë 158 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 13 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.006  raste nga 45.868 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 438 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
245 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 7.929 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.639.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 38 raste, komuna Gjilan 29 raste, komuna Gjakovë 13 raste, komuna
Pejë 13 raste, komuna Fushë Kosovë 9 raste, komuna Drenas 6 raste, komuna
Prizren 6 raste, komuna Viti 6 raste, komuna Kamenicë 5 raste, komuna Dragash 4
raste, komuna Istog 3 raste, komuna Lipjan 3 raste, komuna Obiliq 3 raste,
komuna Suharekë 3 raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna Ferizaj 2 raste,
komuna Klinë 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me
nga një rast komunat Deçan, Kaçanik, Mitrovicë, Podujevë, Shtime dhe Skenderaj.

21 Gusht,
2020

220 TË SHËRUAR DHE 162 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 584
mostra të marra nga SHSKUK, gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren dhe
laboratorët private, prej të cilëve rezultojnë 162 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 10 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.168  raste nga 46.452 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 448 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
220 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 8.149 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.571.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 47 raste, komuna Mitrovicë 12 raste, komuna Vushtrri 11 raste, komuna
Ferizaj 10 raste, komuna Fushë Kosovë 10 raste, komuna Podujevë 10 raste,
komuna Dragash 7 raste, komuna Prizren 7 raste, komuna Pejë 6 raste, komuna
Drenas 5 raste, komuna Gjakovë 5 raste, komuna Shtime 5 raste, komuna Skenderaj
5 raste, komuna Viti 5 raste, komuna Suharekë 4 raste, komuna Gjilan 3 raste,
komuna Lipjan 3 raste, komuna Kaçanik 2 raste, komuna Klinë 2 raste dhe me nga
një rast komunat Han i Elezit, Istog dhe Kamenicë.

22 Gusht,
2020

197 TË SHËRUAR DHE 169 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 455
mostra të marra nga SHSKUK, gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren dhe
laboratorët private, prej të cilëve rezultojnë 169 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 9 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.337  raste nga 46.907 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 457 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
197 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 8.346 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.534.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 34 raste, komuna Gjakovë 21 raste, komuna Gjilan 17 raste, komuna
Podujevë 13 raste, komuna Fushë Kosovë 12 raste, komuna Mitrovicë 10 raste,
komuna Vushtrri 10 raste, komuna Pejë 7 raste, komuna Viti 6 raste, komuna
Kamenicë 5 raste, komuna Drenas 4 raste, komuna Obiliq 4 raste, komuna Deçan 3
raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Lipjan 3 raste,
komuna Dragash 2 raste, komuna Istog 2 raste, komuna Prizren 2 raste, komuna
Rahovec 2 raste, komuna Skenderaj 2 raste, komuna Suharekë 2 raste dhe me nga
një rast komunat Kaçanik dhe Shtime.

23 Gusht,
2020

159 TË SHËRUAR DHE 111 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 448
mostra të marra nga SHSKUK, gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren dhe
laboratorët private, prej të cilëve rezultojnë 111 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 10 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.448  raste nga 47.355 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 467 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
159 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 8.505 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.476.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 25 raste, komuna Pejë 13 raste, komuna Gjilan 10 raste, komuna
Gjakovë 7 raste, komuna Mitrovicë 7 raste, komuna Vushtrri 6 raste,

komuna Ferizaj 5 raste, komuna Drenas
4 raste, komuna Obiliq 4 raste, komuna Podujevë 4 raste, komuna Fushë Kosovë 3
raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Rahovec 3 raste, komuna Skenderaj 3 raste,
komuna Deçan 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Prizren 2 raste, komuna
Viti 2 raste dhe me nga një rast komunat Istog, Kamenicë, Kaçanik, Lipjan,
Novobërdë dhe Shtime.

24 Gusht,
2020

152 TË SHËRUAR DHE 99 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 406 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 99 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 13 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.547  raste nga 47.761 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 480 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
152 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
8.657 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.410.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 24 raste, komuna Pejë 19 raste, komuna Gjilan 13 raste, komuna
Podujevë 6 raste, komuna Prizren 6 raste, komuna Kaçanik 5 raste, komuna Viti 4
raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Fushë Kosovë 3 raste, komuna Lipjan 3
raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me nga një rast
komunat Deçan, Dragash, Drenas, Graqanicë, Kamenicë, Klinë, Mitrovicë, Rahovec
dhe Suharekë.

25 Gusht,
2020

131 TË SHËRUAR DHE 136 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 471 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 136 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 8 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.683  raste nga 48.232 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 488 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
131 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 8.788 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.407.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 51 raste, komuna Podujevë 10 raste, komuna Fushë Kosovë 9 raste,
komuna Ferizaj 7 raste, komuna Gjilan 7 raste, komuna Mitrovicë 7 raste, komuna
Vushtrri 6 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Skenderaj 5 raste, komuna Drenas
4 raste, komuna Malishevë 4 raste, komuna Gjakovë 3 raste, komuna Klinë 3
raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Kaçanik 2 raste, komuna Lipjan 2 raste,
komuna Prizren 2 raste, komuna Obiliq 2 raste dhe me nga një rast komunat
Istog, Junik, Shtime, Suharekë dhe Viti.

26 Gusht,
2020

154 TË SHËRUAR DHE 157 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 511 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 157 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 4 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.840  raste nga 48.743 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 492 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
154 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 8.942 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.406.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 52 raste, komuna Gjilan 15 raste, komuna Gjakovë 12 raste, komuna
Prizren 12 raste, komuna Vushtrri 11 raste, komuna Ferizaj 7 raste, komuna
Malishevë 6 raste, komuna Fushë Kosovë 5 raste, komuna Podujevë 5 raste, komuna
Kamenicë 4 raste, komuna Mitrovicë 4 raste, komuna Drenas 3 raste, komuna
Dragash 2 raste, komuna Lipjan 2 raste, komuna Obiliq 2 raste, komuna Pejë 2
raste, komuna Rahovec 2 raste, komuna Shtime 2 raste, komuna Suharekë 2 raste,
komuna Viti 2 raste dhe me nga një rast komunat Deçan, Graqanicë, Kaçanik,
Skenderaj dhe Zubin Potok.

27 Gusht,
2020

143 TË SHËRUAR DHE 141 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 534 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 141 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 6 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
12.981  raste nga 49.277 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 498 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
143 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 9.085 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.398.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 23 raste, komuna Pejë 20 raste, komuna Gjakovë 19 raste, komuna
Gjilan 15 raste, komuna Ferizaj 10 raste, komuna Prizren 6 raste,

komuna Rahovec 6 raste, komuna Fushë
Kosovë 5 raste, komuna Podujevë 5 raste, komuna Kamenicë 4 raste, komuna Klinë
4 raste, komuna Drenas 3 raste, komuna Kaçanik 3 raste, komuna Viti 3 raste,
komuna Vushtrri 3 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Istog 2 raste, komuna
Obiliq 2 raste dhe me nga një rast komunat Dragash, Lipjan, Mitrovicë, Shtime,
Skenderaj dhe Suharekë.

28 Gusht,
2020

154 TË SHËRUAR DHE 119 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 480 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 119 raste pozitive. Brenda 24
orëve është raportuar 1 rast i vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
13.100  raste nga 49.757 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 499 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
154 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 9.239 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.362.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 36 raste, komuna Gjilan 14 raste, komuna Vushtrri 10 raste, komuna
Mitrovicë 9 raste, komuna Skenderaj 9 raste, komuna Podujevë 8 raste, komuna
Drenas 7 raste, komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna Prizren 4 raste, komuna
Ferizaj 3 raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Obiliq
2 raste, komuna Pejë 2 raste dhe me nga një rast komunat Gjakovë, Kaçanik,
Klinë, Lipjan, Shtime, Suharekë dhe Viti.

29 Gusht,
2020

116 TË SHËRUAR DHE 115 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 466 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 115 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 9 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
13.215  raste nga 50.223 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 508 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
116 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 9.355 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.352.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 41 raste, komuna Prizren 11 raste, komuna Drenas 8 raste, komuna
Gjakovë 7 raste, komuna Ferizaj 6 raste, komuna Mitrovicë 6 raste,

komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna
Gjilan 4 raste, komuna Deçan 3 raste, komuna Suharekë 3 raste, komuna Vushtrri
3 raste, komuna Dragash 2 raste, komuna Junik 2 raste,

komuna Kamenicë 2 raste, komuna Lipjan
2 raste, komuna Pejë 2 raste, komuna Rahovec 2 raste, komuna Shtime 2 raste dhe
me nga një rast komunat Han i Elezit, Klinë, Malishevë, Obiliq dhe Podujevë.

30 Gusht,
2020

118 TË SHËRUAR DHE 119 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 460 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 119 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 8 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
13.334  raste nga 50.683 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 516 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
118 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 9.473 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.345.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 25 raste, komuna Ferizaj 10 raste, komuna Gjilan 9 raste, komuna
Prizren 9 raste, komuna Drenas 8 raste, komuna Fushë Kosovë 7 raste, komuna
Podujevë 7 raste, komuna Gjakovë 4 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna
Mitrovicë 4 raste, komuna Viti 4 raste, komuna Dragash 3 raste, komuna Kamenicë
3 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Pejë 3 raste, komuna Skenderaj 3 raste,
komuna Suharekë 3 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna
Vushtrri 2 raste dhe me nga një rast komunat Istog, Kaçanik, Shtime dhe
Shtërpcë.

31 Gusht,
2020

122 TË SHËRUAR DHE 120 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR dhe në laboratorët private,
janë testuar gjithsej 452 mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve
të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 120 raste pozitive. Brenda 24
orëve janë raportuar 9 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
13.454  raste nga 51.135 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 525 raste të vdekjes. 

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
122 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 9.595 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.334.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 30 raste, komuna Prizren 16 raste, komuna Gjilan 13 raste,  komuna Gjakovë 11 raste, komuna Rahovec 7
raste, komuna Viti 7 raste, komuna Deçan 6 raste, komuna Vushtrri 5 raste,
komuna Pejë 4 raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna
Kamenicë 2 raste, komuna Klinë 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Obiliq
2 raste, komuna Skenderaj 2 raste dhe me nga një rast komunat Fushë Kosovë,
Istog, Mitrovicë, Podujevë, Shtime dhe Suharekë.

01 Shtator, 2020

197 TË SHËRUAR DHE 147 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 534 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 147 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 8 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është
13.601 raste nga 51.669 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 533 raste
të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 197
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
9.792 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.276.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
38 raste, komuna Podujevë 19 raste, komuna Mitrovicë 14 raste, komuna Gjilan 9
raste, komuna Ferizaj 8 raste, komuna Prizren 6 raste, komuna Dragash 5 raste,
komuna Fushë Kosovë 5 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Viti 5 raste, komuna
Drenas 4 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna Skenderaj 4 raste, komuna Gjakovë
3 raste, komuna Kamenicë 3 raste, komuna Kaçanik 3 raste, komuna Malishevë 3
raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna Shtime 2 raste dhe me nga një rast
komunat Hani i Elezit, Obiliq, Rahovec dhe Suharekë.

02 Shtator, 2020

131 TË SHËRUAR DHE 112 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 488 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 112 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 6 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 13.713 raste
nga 52.157 persona të dyshimtë në virusin
SARS-CoV-2 dhe 539 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 131 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 9.923
raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.251.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 36 raste,
komuna Gjakovë 16 raste, komuna Gjilan 10 raste, komuna Pejë 7 raste, komuna
Viti 5 raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Drenas 4 raste, komuna Lipjan 4
raste, komuna Malishevë 4 raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Mitrovicë 3
raste, komuna Skenderaj 3 raste, komuna Fushë Kosovë 2 raste, komuna Klinë 2
raste, komuna Suharekë 2 raste dhe me nga një rast komunat Kamenicë, Kllokot,
Obiliq, Podujevë, Prizren, Rahovec dhe Vushtrri.

03 Shtator, 2020

190 TË SHËRUAR DHE 78 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 459 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 78 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 9 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 13.791 raste
nga 52.616 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 548 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 190 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 10.113
raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.130.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 29 raste,
komuna Prizren 7 raste, komuna Ferizaj 6 raste, komuna Deçan 5 raste, komuna
Fushë Kosovë 3 raste, komuna Gjilan 3 raste, komuna Malishevë 3 raste, komuna
Pejë 3 raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna Dragash 2 raste, komuna Drenas 2
raste, komuna Hani i Elezit 2 raste, komuna Klinë 2 raste, komuna Mitrovicë 2
raste, komuna Podujevë 2 raste, komuna Skenderaj 2 raste dhe komuna Suharekë 2
raste.

04 Shtator, 2020

187 TË SHËRUAR DHE 119 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 474 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 119 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 13.910 raste
nga 53.090 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 551 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 187 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 10.300
raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.059.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 35 raste,
komuna Gjakovë 10 raste, komuna Gjilan 8 raste, komuna Pejë 7 raste, komuna
Podujevë 7 raste, komuna Prizren 6 raste, komuna Vushtrri 6 raste, komuna
Ferizaj 4 raste, komuna Malishevë 4 raste, komuna Viti 4 raste, komuna Deçan 3
raste, komuna Fushë Kosovë 3 raste, komuna Skenderaj 3 raste, komuna Suharekë 3
raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Hani i Elezit 2 raste, komuna Mitrovicë 2
raste, komuna Obiliq 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga një rast
komunat Dragash, Istog, Kamenicë, Klinë, Lipjan dhe Shtime.

05, Shtator 2020

131 TË SHËRUAR DHE 117 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 464 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 117 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 5 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.027 raste
nga 53.554 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 556 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 131 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 10.431
raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.040.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 36 raste,
komuna Gjilan 21 raste, komuna Prizren 12 raste, komuna Pejë 9 raste, komuna
Viti 9 raste, komuna Suharekë 5 raste, komuna Dragash 3 raste, komuna Kaçanik 3
raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Fushë Kosovë 2
raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me nga një rast
komunat Deçan, Ferizaj, Han i Elezit, Lipjan, Obiliq, Rahovec, Shtime dhe
Skenderaj.

06 Shtator, 2020

115 TË SHËRUAR DHE 92 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 457 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 92 raste pozitive.
Brenda 24 orëve janë raportuar 7 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.119 raste
nga 54.011 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 563 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 115 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 10.546
raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.010.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 39 raste,
komuna Prizren 10 raste, komuna Gjakovë 9 raste, komuna Ferizaj 5 raste, komuna
Fushë Kosovë 5 raste, komuna Drenas 4 raste, komuna Vushtrri 3 raste, komuna
Istog 2 raste, komuna Podujevë 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga një
rast komunat Deçan, Gjilan, Han i Elezit, Kamenicë, Lipjan, Obiliq, Pejë,
Shtime, Skenderaj, Suharekë dhe Viti.

07 Shtator, 2020

97 TË SHËRUAR DHE 85 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë
Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 432 mostra të
marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve
rezultojnë 85 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 5 raste të vdekjes
me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.204 raste
nga 54.443 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 568 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 97 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 10.643
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.993.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 15 raste,
komuna Gjilan 9 raste, komuna Podujevë 7 raste, komuna Gjakovë 6 raste, komuna
Kamenicë 5 raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Viti 5 raste, komuna Deçan 4
raste, komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna Prizren 4
raste, komuna Istog 3 raste, komuna Drenas 2 raste, komuna Kaçanik 2 raste,
komuna Klinë 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste dhe me
nga një rast komunat Dragash, Mitrovicë, Skenderaj dhe Suharekë.

08 Shtator, 2020

139 TË SHËRUAR DHE 97 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR dhe në laboratoret
private, janë testuar gjithsej 481 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i
kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 97 raste pozitive.
Brenda 24 orëve nuk janë raportuar raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv.

Numri total i rasteve pozitive është 14.301 raste
nga 54.924 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2
dhe 568 raste të vdekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 139 pacientë
derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 10.782
raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.951.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë 27 raste,
komuna Gjilan 8 raste, komuna Klinë 8 raste, komuna Pejë 8 raste, komuna
Gjakovë 5 raste, komuna Vushtrri 5 raste, komuna Drenas 4 raste, komuna Fushë
Kosovë 4 raste, komuna Mitrovicë 4 raste, komuna Obiliq 4 raste, komuna Deçan 2
raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Lipjan 2 raste, komuna Podujevë 2 raste,
komuna Prizren 2 raste, komuna Rahovec 2 raste, komuna Viti 2 raste dhe me nga
një rast komunat Ferizaj, Hani i Elezit, Shtime, Skenderaj, Suharekë dhe Zubin
Potok.
Rezultatet 7 Korrik – 7 Gusht 2020, COVID-19

07 Korrik 2020           

57 TË SHËRUAR DHE 183 RASTE ME COVID-19!

Sot më 07 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej
365 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve
në terren prej të cilëve rezultojnë 183 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 3.886 raste
nga 26.039 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 82 raste të
vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 07 korrik 2020, janë shëruar 57
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
2.003 raste, kurse raste aktive 1.801.

Rastet pozitive janë nga: komuna e
Prishtinës 73 raste, komuna e Gjilanit 20 raste, komuna e Pejës 13 raste,
komuna e Vushtrrisë 11 raste, komuna e Fushë Kosovës 10 raste, komuna e
Lipjanit 10 raste, komuna e Mitrovicës 9 raste, komuna e Skenderajt 6 raste,
komuna e Ferizajt 6 raste, komuna e Prizrenit 4 raste, komuna e Drenasit 4
raste, komuna e Podujevës 3 raste, komuna e Kamenicës 3 raste, me nga 2 raste
komunat: Rahovecit, Viti, Istog, Graçanicë dhe me nga 1 rast komunat: Zubin
Potok, Dragash dhe Malishevë.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi pëmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët. Së bashku ia dalim!

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe Inspektoratet
komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë Ligjin për
Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke u
mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie
në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

08 Korrik 2020           

60 TË SHËRUAR DHE 214 RASTE ME COVID-19!

Sot më 08 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 413 mostra të marra nga Klinika
Infektive dhe  gjurmimi i kontakteve të
rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 214 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
4.100  raste nga 26.425 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 86 raste të vdekjes të cilët kanë
pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Sot më 08 korrik 2020,  janë shëruar 60 pacientë derisa numri i përgjithshëm
i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.063 raste, kurse raste aktive është
1.951.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
68 raste, komuna Ferizaj 55 raste, komuna Mitrovicë 35 raste, komuna Fushë
Kosovë 13 raste, komuna Prizren 10 raste, komuna Lipjan 8 raste, komuna
Vushtrri 6 raste, komuna Drenas 3 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna
Gjakovë 2 raste, komuna Skenderaj 2 raste, komuna Obiliq 2 raste, komuna Han i
Elezit 2 raste, komuna Malishevë 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Junik,
Suharekë dhe Shtime.     

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi pëmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm! Këto masa rekomandohen në çdo vend!

Ruani të moshuarit dhe personat me
sëmundje kronike!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

09 Korrik 2020

32 TË SHËRUAR DHE 207 RASTE ME COVID-19!

Sot më 09 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 401 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 207 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
4.307  raste nga 26.916 persona të dyshimtë
në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 94 raste të vdekjes të cilët kanë pasur
sëmundje të tjera shoqëruese.

Sot më 09 korrik 2020,  janë shëruar 32 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.095 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.118.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
77 raste, komuna Gjilan 27 raste, komuna Prizren 22 raste, komuna Fushë Kosovë
11 raste, komuna Lipjan 9 raste, komuna Gjakovë 8 raste, komuna Skenderaj 7
raste, komuna Pejë 5 raste, komuna Rahovec 5 raste, komuna Vushtrri 3 raste,
komuna Viti 4 raste, komuna Klinë 4 raste, komuna Kamenicë 4 raste, komuna
Mitrovicë 3 raste, komuna Obiliq 3 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna
Drenas 2 raste, komuna Kllokot 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Deçan,
Dragash, Kaçanik, Ferizaj, Graçanicë, Malishevë dhe Shtime.     

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

10 Korrik 2020

61 TË SHËRUAR DHE 205 RASTE ME COVID-19!

Sot më 10 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 388 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 205 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
4.512  raste nga 27.304 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 97 raste të vdekjes të cilët kanë
pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Sot më 10 korrik 2020,  janë shëruar 61 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.156 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.259.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
87 raste, komuna Ferizaj 25 raste, komuna Prizren 16 raste, komuna Fushë Kosovë
14 raste, komuna Podujevë 13 raste, komuna Mitrovicë 9 raste, komuna Pejë 5
raste, komuna Vushtrri 5 raste, komuna Obiliq 4 raste, komuna Shtime 4 raste,
komuna Dragash 3 raste, komuna Lipjan 3 raste, komuna Rahovec 3 raste, komuna
Drenas 2 raste, komuna Istog 2 raste, komuna Gjakovë 2 raste, komuna Kaçanik 2
raste, komuna Skenderaj 2 raste, dhe me nga 1 rast komunat: Klinë, Malishevë,
Mitrovicë e Veriut dhe Suharekë.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na bërë
më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

11 Korrik 2020

71 TË SHËRUAR DHE 203 RASTE ME COVID-19!

Sot më 11 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 419 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 203 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
4.715  raste nga 27.723 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 101 raste të vdekjes të cilët kanë
pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Sot më 11 korrik 2020,  janë shëruar 71 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.227 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.387.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
75 raste, komuna Gjilan 28 raste, komuna Ferizaj 21 raste, komuna Fushë Kosovë
11 raste, komuna Lipjan 11 raste, komuna Podujevë 8 raste, komuna Viti 6 raste,
komuna Mitrovicë 6 raste, komuna Drenas 5 raste, komuna Kamenicë 4 raste,
komuna Malishevë 4 raste, komuna Vushtrri 4 raste, komuna Skenderaj 4 raste,
komuna Gjakovë 3 raste, komuna Shtime 3 raste, komuna Pejë 3 raste, komuna
Obiliq 2 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Deçan,
Prizren dhe Shtërpce.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

12 Korrik 2020

40 TË SHËRUAR DHE 216 RASTE ME COVID-19!

Sot më 12 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 493 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 216 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
4.931  raste nga 28.216 persona të
dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 102 raste të vdekjes të cilët kanë
pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Sot më 12 korrik 2020,  janë shëruar 40 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.267 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.562.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
115 raste, komuna Drenas 16 raste, komuna Fushë Kosovë 16 raste, komuna Lipjan
14 raste, komuna Podujevë 12 raste, komuna Mitrovicë  10 raste, komuna Skenderaj 6 raste,  komuna Obiliq 4 raste, komuna Vushtrri 4
raste, komuna Shtime 3 raste, komuna Kaçanik 3 raste, komuna Suharekë 3 raste,
komuna Prizren 2 raste, komuna Deçan 2 raste dhe me nga 1 rast komunat:
Ferizaj, Klinë, Malishevë, Pejë, Rahovec dhe Viti.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie
në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

13 Korrik 2020

103 TË SHËRUAR DHE 187 RASTE ME COVID-19!

Sot më 13 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 424 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 187 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 5.118
raste nga 28.640 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 108
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Sot më 13 korrik 2020,  janë shëruar 103 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.370 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.640.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
92 raste, komuna Pejë 12 raste, komuna Gjakovë 12 raste, komuna Lipjan 11
raste,  komuna Drenas 8 raste, komuna
Fushë Kosovë 8 raste, komuna Mitrovicë 6 raste, komuna Ferizaj 5 raste, komuna
Vushtrri 4 raste, komuna Suharekë 4 raste, komuna Obiliq 4 raste, komuna Gjilan
3 raste, komuna Malishevë 3 raste, komuna Prizren 3 raste, komuna Podujevë 3
raste, komuna Skenderaj 2 raste, komuna Klinë 2 raste dhe me nga 1 rast
komunat: Deçan, Istog, Mitrovicë e Veriut, Rahovec dhe Shtime.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë Ligjin
për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke u
mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie
në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

15 Korrik 2020

92 TË SHËRUAR DHE 119 RASTE ME COVID-19!

Më datën 14 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 420 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 119 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 5.237
raste nga 29.060 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 112
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Më datë 14 korrik 2020,  janë shëruar 92 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.462 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.663.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
63 raste, komuna Gjakovë 12 raste, komuna Drenas 6 raste, komuna Fushë Kosovë 5
raste, komuna Pejë 5 raste,  komuna
Podujevë 5 raste, komuna Skenderaj 3 raste, komuna Ferizaj 2 raste, komuna
Deçan 2 raste, komuna Gjilan 2 raste, komuna Istog 2 raste, komuna Kaçanik 2
raste, komuna Lipjan 2 raste, komuna Vushtrri 2 raste, komuna Obiliq 2 raste
dhe me nga 1 rast komunat: Kamenicë, Kllokot, Mitrovicë dhe Rahovec.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie
në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

16 Korrik 2020

83 TË SHËRUAR DHE 132 RASTE ME COVID-19!

Më datën 15 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 486 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 132 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 5.369
raste nga 29.546 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 118
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Më datë 15 korrik 2020,  janë shëruar 83 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.545 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.706.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
47 raste, komuna Ferizaj 16 raste, komuna Mitrovicë 16 raste, komuna Gjilan 12
raste,  komuna Podujevë 6 raste, komuna
Vushtrri 5 raste, komuna Viti 4 raste, komuna Drenas 4 raste,  komuna Fushë Kosovë 4 raste, komuna Pejë 3
raste, komuna Prizren 3 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Kaçanik 2 raste dhe
me nga 1 rast komunat: Kamenicë, Klinë, Graçanicë, Kllokot, Mitrovicë e veriut,
Obiliq, Rahovec dhe Skenderaj.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

17 Korrik 2020             

95 TË SHËRUAR DHE 103 RASTE ME COVID-19!

Më datën 16 korrik 2020, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 459 mostra të marra nga ShSKUK
dhe  gjurmimi i kontakteve të rasteve në
terren prej të cilëve rezultojnë 103 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 5.472
raste nga 30.005 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 124
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Më datë 16 korrik 2020,  janë shëruar 95 pacientë derisa numri i
përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 2.640 raste, kurse numri
i rasteve aktive është 2.708.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
28 raste, komuna Podujevë 16 raste, komuna Ferizaj 12 raste, komuna Mitrovicë
10 raste, komuna Drenas 7 raste,  komuna
Prizren 6 raste, komuna Gjilan 5 raste, komuna Vushtrri 5 raste, komuna Fushë
Kosovë 5 raste, komuna Shtime 4 raste, 
komuna Suharekë 3 raste dhe me nga 1 rast komunat: Kaçanik dhe
Skenderaj.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të mbajtur
higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos përhapur
piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e dikush më
pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë shëndetin e
të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit, dhe pastaj
të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

18 Korrik 2020

171 TË SHËRUAR DHE 145 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 562 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 145 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 5.617
raste nga 30.567 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 130
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 171
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
2.811 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.676.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
58 raste, komuna Gjilan 17 raste, komuna Ferizaj 10 raste, komuna Fushë Kosovë
9 raste, komuna Vushtrri 8 raste, komuna Pejë 6 raste, komuna Mitrovicë 6
raste, komuna Skenderaj 6 raste, komuna Prizren 4 raste, me nga 3 raste komunat:
Suharekë, Kaçanik, Drenas, Viti, me nga 2 raste komunat: Lipjan, Kamenicë dhe
Podujevë dhe me nga 1 rast komunat: Istog, Obiliq dhe Partesh.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

19 Korrik 2020

157 TË SHËRUAR DHE 118 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 489 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 118 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 5.735
raste nga 31.056 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 135
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 157
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
2.968 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.632.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
48 raste, komuna Ferizaj 11 raste, komuna Fushë Kosovë 9 raste, komuna Drenas 7
raste, komuna Pejë 7 raste, komuna Mitrovicë 6 raste, komuna Prizren 4 raste, komuna
Gjilan 4 raste, komuna Gjakovë 3 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna Viti 3
raste, me nga 2 raste komunat: Kaçanik, Skenderaj dhe Vushtrri dhe me nga 1
rast komunat: Han i Elezit, Kamenicë, Klinë, Kllokot, Lipjan, Obiliq dhe
Suharekë.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie
në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

20 Korrik 2020         

101 TË SHËRUAR DHE 142 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 485 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 142 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 5.877
raste nga 31.541 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 139
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 101
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
3.069 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.669.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
47 raste, komuna Gjilan 13 raste, komuna Mitrovicë 12 raste, komuna Gjakovë 9
raste, komuna Vushtrri 9 raste, komuna Drenas 7 raste, komuna Podujevë 6 raste,
komuna Fushë Kosovë 5 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna Viti 4 raste, komuna
Pejë 3 raste, komuna Prizren 3 raste, 
komuna Skenderaj 3 raste, komuna Rahovec 3 raste, komuna Suharekë 3
raste, komuna Dragash 2 raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Obiliq 2 raste
dhe me nga 1 rast komunat: Deçan, Klinë, Malishevë, Shtime dhe Zveçan.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

21 Korrik 2020         

157 TË SHËRUAR DHE 168 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 415 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 168 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 6.045
raste nga 31.956 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 144
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 157
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
3.226 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.675.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
91 raste, komuna Podujevë 11 raste, komuna Ferizaj 10 raste, komuna Deçan 8
raste, komuna Pejë 8 raste, komuna Fushë Kosovë 7 raste, komuna Gjakovë 7
raste, komuna Drenas 5 raste, komuna Obiliq 5 raste, komuna Malishevë 4 raste,
komuna Mitrovicë 3 raste, komuna Prizren 2 raste,  komuna Shtime 2 raste, komuna Vushtrri 2
raste, komuna Lipjan 2 raste dhe 1 rast nga komuna e Skenderajit.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

22 Korrik 2020         

143 TË SHËRUAR DHE 241 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 419 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 241 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 6.286
raste nga 32.375 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 150
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 143
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
3.369 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.762.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
86 raste, komuna Gjilan 21 raste, komuna Ferizaj 17 raste, komuna Podujevë 13
raste, komuna Viti 12 raste, komuna Mitrovicë 9 raste, komuna Vushtrri 9 raste,
komuna Gjakovë 9 raste, komuna Fushë Kosovë 8 raste, komuna Kamenicë 8 raste,
komuna Lipjan 8 raste, komuna Prizren 8 raste, komuna Rahovec 6 raste, komuna
Obiliq 4 raste,  komuna Drenas 3 raste,
komuna Kaçanik 3 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Shtime 3 raste, kurse nga
2 raste komunat: Pejë, Malishevë Skenderaj, Suharekë dhe nga 1 rast Deçan,
Zubin Potok dhe Dragash.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ju lutemi që të pranoni një normalitet të
ri. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet të jenë më proaktiv dhe
patjetër të zbatojnë Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e
sëmundjeve ngjitëse duke u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe
të merren masa përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të
rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Zbatoni me përpikëri rekomandimet e IKSHPK
sepse shpëtojnë jetë!

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

23 Korrik 2020                     

136 TË SHËRUAR DHE 181 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 420 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 181 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 6.467
raste nga 32.795 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 158
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 136
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
3.505 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.804.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
77 raste, komuna Gjilan 17 raste, komuna komuna Pejë 13 raste, Mitrovicë 10
raste, komuna Vushtrri 10 raste, komuna Viti 8 raste, komuna Drenas 6 raste,
komuna Fushë Kosovë 6 raste, komuna Lipjan 6 raste, komuna Podujevë 6 raste,
komuna Dragash 4 raste, komuna Deçan 3 raste kurse nga 2 raste komunat:
Ferizaj, Malishevë Obiliq, Prizren, Skenderaj, Suharekë dhe nga 1 rast Istog,
Kaçanik dhe Kamenicë.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të konsiderohet
rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë askush të
rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me sëmundje
kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

24 Korrik 2020            

109 TË SHËRUAR DHE 213 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 494
mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë  213 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 6.680
raste nga 33.289 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 164
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 109
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
3.614 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.902.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
80 raste, komuna Prizren 17 raste, komuna Ferizaj 15 raste, komuna komuna
Gjilan 14 raste, komuna Podujevë 12 raste, komuna Drenas 11 raste, komuna Fushë
Kosovë 9 raste, komuna Mitrovicë 7 raste, komuna Suharekë 7 raste, komuna
Lipjan  6 raste, komuna Pejë 6 raste,
komuna Viti 6 raste, komuna Vushtrri 5 raste, komuna Skenderaj 4 raste, komuna
Deçan 3 raste, komuna Malishevë 3 raste, kurse nga 2 raste komunat: Dragash,
Kamenicë, Klinë dhe nga 1 rast Obiliq dhe Shtime.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

25 Korrik 2020            

139 TË SHËRUAR DHE 237 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 555 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë  237 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 6.917
raste nga 33.844 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 169
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 139
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
3.753 raste, kurse numri i rasteve aktive është 2.995.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
71 raste, komuna Gjakovë 27 raste, komuna Mitrovicë 24 raste, komuna Gjilan 16
raste, komuna Ferizaj 16 raste, komuna Fushë Kosovë 11 raste, komuna Podujevë 9
raste, komuna Pejë 8 raste, komuna Vushtrri 8 raste, komuna Viti 7 raste,  komuna Klinë 6 raste, komuna Skenderaj 6
raste, komuna Drenas 5 raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Kamenicë 3
raste,  komuna Lipjan  3 raste, komuna Obiliq 3 raste, komuna
Malishevë 3 raste,  komuna Rahovec 2
raste dhe nga 1 rast komunat: Dragash, Prizren, Kaçanik, Shtime dhe Suharekë.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

26 Korrik 2020          

121 TË SHËRUAR DHE 220 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 472 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë  220 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 7.137
raste nga 34.316 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 177
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 121
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
3.874 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.086.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
81 raste, komuna Pejë 23 raste, komuna Ferizaj 13 raste, komuna Podujevë 12
raste, komuna Fushë Kosovë 10 raste, komuna Lipjan 9 raste, komuna Drenas 7
raste, komuna Gjakovë 7 raste, komuna Istog 6 raste, komuna Gjilan 6 raste,
komuna Deçan 6 raste,  komuna Viti 5
raste, komuna Vushtrri 4 raste, komuna Kamenicë 4 raste, komuna Suharekë 4
raste, komuna Klinë 4 raste, komuna Malishevë 4 raste, komuna Obiliq 4 raste,
komuna Shtime 3 raste, komuna Skenderaj 3 raste, komuna Prizren 2 raste,  komuna Rahovec 2 dhe komuna e Mitrovicës me 1
rast.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

27 Korrik 2020

153 TË SHËRUAR DHE 276 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 404 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë  276 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 7.413
raste nga 34.720 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 185
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 153
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
4.027 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.201.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
61 raste, komuna Gjilan 29 raste, komuna Podujevë 23 raste, komuna Gjakovë 22
raste, komuna Vushtrri 22 raste, komuna Prizren 20 raste, komuna Mitrovicë 14
raste, komuna Skenderaj 10 raste, komuna Viti 9 raste, komuna Pejë 7 raste,
komuna Fushë Kosovë 7 raste, komuna Rahovec 6 raste, komuna Kamenicë 6 raste,
komuna Dragash 5 raste, komuna Malishevë 5 raste,  komuna Ferizaj 5 raste, komuna Drenas 4
raste, komuna Klinë 4 raste, komuna Lipjan 4 raste, komuna Suharekë 3 raste,
komuna Deçan 3 raste, komuna Obiliq 2 raste, komuna Zubin Potok 2 raste dhe me
nga 1 rast komunat: Shtime, Graçanicë dhe Kaçanik.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

28 Korrik 2020              

102 TË SHËRUAR DHE 239 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 401 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë  239 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 7.652
raste nga 35.121 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 192
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 102
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
4.129 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.331.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
82 raste, komuna Mitrovicë 27 raste, komuna Ferizaj 24 raste, komuna Drenas 17
raste, komuna Fushë Kosovë 16 raste, komuna Podujevë 14 raste, komuna Gjilan 11
raste, komuna Lipjan 8 raste, komuna Vushtrri 5 raste, komuna Pejë 5 raste,
komuna Shtime 4 raste, komuna Prizren 4 raste, komuna Kamenicë 4 raste, komuna
Obiliq 4 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Istog 2 raste,  komuna Malishevë 2 raste, komuna Suharekë 2
raste, komuna Viti 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Dragash, Rahovec,
Skenderaj dhe Kaçanik.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të ri.
Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e dikush
më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë shëndetin
e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit, dhe
pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

29 Korrik 2020           

138 TË SHËRUAR DHE 194 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 449 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë  194 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 7.846
raste nga 35.570 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 196
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 138
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
4.267 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.383.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
81 raste, komuna Podujevë 17 raste, Prizren 14 raste, komuna Fushë Kosovë 13
raste, komuna, Gjakovë 12 raste, komuna Vushtrri 8 raste,

komuna Drenas 7 raste, komuna Mitrovicë 7
raste, komuna Malishevë 5 raste, komuna Obiliq 5 raste, komuna Lipjan 5 raste,
komuna Dragash 4 raste, komuna Skenderaj 4 raste,

komuna Ferizaj 3 raste, komuna Gjilan 2
raste, komuna Suharekë 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Istog, Klinë, Pejë,
Rahovec dhe Zubin Potok.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Masat e reja të Qeverisë për mbrojtje nga
COVID-19  kanë për qëllim zvogëlimin e
rasteve të sëmundjeve dhe vdekjeve. Kjo duhet të arrihet me ndërrimin e
sjelljeve tona për të mirë, për të mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën,
për të mbajtur maskën, për të mos përhapur piklat tona të cilat i qesim nga
goja çdo ditë, dikush më shumë e dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve,
por në radhë të parë shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të
farefisit, të komunitetit, dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë Ligjin
për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke u
mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie
në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

30 Korrik 2020         

196 TË SHËRUAR DHE 258 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 480 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 258 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 8.104
raste nga 36.050 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 212
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 196
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
4.463 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.429.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
53 raste, komuna Pejë 28 raste, komuna Gjilan 24 raste, komuna Ferizaj 18
raste, komuna Fushë Kosovë 15 raste, komuna Podujevë 15 raste, komuna Viti 13
raste, komuna Gjakovë 12 raste, komuna Prizren 12 raste, komuna Vushtrri 11
raste, komuna Lipjan 9 raste, komuna Mitrovicë 9 raste, komuna Dragash 7 raste,
komuna Skenderaj 6 raste, komuna Drenas 4 raste, komuna Malishevë 3 raste,
komuna Shtime 3 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Istog 2 raste, komuna
Kamenicë 2 raste, komuna Klinë 2 raste, komuna Kllokot 2 raste, komuna Obiliq 2
raste, komuna Suharekë 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Han i Elezit dhe
Rahovec.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset, gastronomia,
që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e maskave,
dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen eventuale të
infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Vendimet e Qeverisë duhet të zbatohen dhe
janë garancë për uljen e lakores. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e
sjelljeve tona për të mirë, për të mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën,
për të mbajtur maskën, për të mos përhapur piklat tona të cilat i qesim nga
goja çdo ditë, dikush më shumë e dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të
tjerëve, por në radhë të parë shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve,
të farefisit, të komunitetit, dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

31 Korrik 2020

115 TË SHËRUAR DHE 226 RASTE ME COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e
Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 459 mostra të marra nga ShSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 226 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është 8.330
raste nga 36.509 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 227
raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 115
pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
4.578 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.525.

Rastet pozitive janë nga: komuna Prishtinë
82 raste, komuna Podujevë 26 raste, komuna Fushë Kosovë 18 raste, komuna
Mitrovicë 15 raste, komuna Pejë 13 raste, komuna Gjakovë 12 raste, komuna
Gjilan 9 raste, komuna Klinë 7 raste, komuna Viti 7 raste, komuna Vushtrri 7
raste, komuna Lipjan 6 raste, komuna Deçan 4 raste, komuna Drenas 4 raste,
komuna Skenderaj 4 raste, komuna Malishevë 3 raste, komuna Ferizaj 2 raste,
komuna Kamenicë 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Kaçanik, Prizren, Shtime,
Shtërpce dhe Suharekë.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi përmbajuni
rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Masat e reja të Qeverisë, për mbrojtje nga
COVID-19 kanë për qëllim zvogëlimin e rasteve të sëmundjeve dhe vdekjeve. Kjo
duhet të arrihet me ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të mbajtur
higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos përhapur
piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e dikush më
pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë shëndetin e
të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit, dhe pastaj
të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të
konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga
20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të na
bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA NDIHMONI
PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

01 Gusht,
2020

152 TË SHËRUAR DHE 224 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 434
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 224 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
8.554 raste nga 36.943 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
236 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
152 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 4.730 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.588.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 70 raste, komuna Ferizaj 20 raste, komuna Prizren 20 raste, komuna
Fushë Kosovë 16 raste, komuna Kaçanik 13 raste, komuna Vushtrri 10 raste,
komuna Mitrovicë 9 raste, komuna Gjilan 8 raste, komuna Lipjan 7 raste, komuna
Podujevë 7 raste, komuna Drenas 6 raste, komuna Skenderaj 6 raste, komuna
Dragash 5 raste, komuna Malishevë 5 raste, komuna Suharekë 5 raste, komuna Pejë
4 raste, komuna Klinë 3 raste, komuna Viti 3 raste, komuna Gjakovë 2 raste,
komuna Kamenicë 2 raste, komuna Obiliq 2 raste dhe komuna Shtime 1 rast.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi
përmbajuni rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të
ri. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë Ligjin
për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke u
mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie
në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do
të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë
nga 20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të
na bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA
NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

02 Gusht,
2020

133 TË SHËRUAR DHE 245 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 468
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 245 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
8.799 raste nga 37.411 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
249 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
133 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 4.863 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.687.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 71 raste, komuna Podujevë 24 raste, komuna Gjilan 18 raste, komuna
Gjakovë 15 raste, komuna Mitrovicë 14 raste, komuna Pejë 14 raste, komuna
Ferizaj 11 raste, komuna Vushtrri 11 raste, komuna Prizren 9 raste, komuna
Fushë Kosovë 8 raste, komuna Klinë 7 raste, komuna Istog 6 raste, komuna Deçan
5 raste,

komuna Dragash 5 raste, komuna Lipjan
5 raste, komuna Viti 5 raste, komuna Drenas 3 raste, komuna Skenderaj 3 raste,
komuna Suharekë 3 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Obiliq 2 raste,
komuna Shtime 2 raste dhe me nga një rast komunat Graqanicë dhe Kaçanik.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi
përmbajuni rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të
ri. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do
të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë
nga 20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të
na bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA
NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

03 Gusht,
2020

126 TË SHËRUAR DHE 250 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 454
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 250 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
9.049 raste nga 37.865 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
256 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
126 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 4.989 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.804.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 65 raste, komuna Mitrovicë 26 raste, komuna Pejë 19 raste, komuna
Gjilan 18 raste, komuna Prizren 18 raste, komuna Gjakovë 14 raste, komuna
Drenas 10 raste, komuna Lipjan 10 raste, komuna Fushë Kosovë 8 raste, komuna
Klinë 8 raste, komuna Obiliq 7 raste, komuna Kaçanik 6 raste, komuna Viti 6
raste, komuna Malishevë 5 raste, komuna Skenderaj 5 raste, komuna Vushtrri 5
raste, komuna Kamenicë 4 raste, komuna Suharekë 4 raste, komuna Dragash 3 raste,
komuna Ferizaj 3 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga një rast komunat
Istog, Podujevë, Shtime dhe Zubin Potok.

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi
përmbajuni rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të
ri. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do
të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë
nga 20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të
na bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA
NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

04 Gusht,
2020

201 TË SHËRUAR DHE 225 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 477
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 225 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
9.274 raste nga 38.342 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
269 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
201 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 5.190 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.815.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 93 raste, komuna Mitrovicë 16 raste, komuna Gjakovë 14 raste, komuna
Gjilan 14 raste, komuna Fushë Kosovë 13 raste, komuna Drenas 9 raste, komuna
Ferizaj 8 raste, komuna Lipjan 7 raste, komuna Pejë 7 raste, komuna Podujevë 7,
komuna Shtime 6 raste, komuna Skenderaj 5 raste, komuna Viti 5 raste, komuna
Vushtrri 4 raste, komuna Obiliq 3 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Dragash 2
raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Rahovec 2 raste, komuna Suharekë 2
raste dhe me nga një rast komunat Kamenicë, Kaçanik, Klinë dhe Novobërdë. 

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi
përmbajuni rekomandimeve! Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të
ri. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do
të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë
nga 20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të
na bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA
NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

05 Gusht,
2020

156 TË SHËRUAR DHE 218 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin
e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me 
metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 461 mostra të marra nga SHSKUK dhe
gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 218 raste
pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
9.492 raste nga 38.803 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
284 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
156 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej
5.346 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.862.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 70 raste, komuna Podujevë 23, komuna Gjilan 16 raste, komuna Ferizaj
15 raste, komuna Fushë Kosovë 12 raste, komuna Pejë 12 raste, komuna Lipjan 7
raste, komuna Prizren 7 raste, komuna Suharekë 7 raste, komuna Drenas 6 raste,
komuna Skenderaj 6 raste, komuna Gjakovë 5 raste, komuna Malishevë 5 raste,
komuna Dragash 4 raste, komuna Mitrovicë 4 raste, komuna Deçan 3 raste, komuna
Istog 3 raste, komuna Shtime 3 raste, komuna Kamenicë 2 raste, komuna Rahovec 2
raste, komuna Viti 2 raste dhe me nga një rast komunat Kaçanik, Klinë, Kllokot
dhe Vushtrri. 

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi
përmbajuni rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të
ri. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do
të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë
nga 20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të
na bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA
NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

06 Gusht,
2020

134 TË SHËRUAR DHE 196 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 475
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 196 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
9.688 raste nga 39.278 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
300 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
134 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 5.480 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.908.

Rastet pozitive janë nga: komuna
Prishtinë 45 raste, komuna Pejë 20 raste, komuna Ferizaj 15 raste, komuna
Gjakovë 12 raste, komuna Podujevë 12 raste, komuna Gjilan 10 raste, komuna
Fushë Kosovë 9 raste, komuna Prizren 9 raste, komuna Mitrovicë 8 raste, komuna
Vushtrri 8 raste, komuna Malishevë 6 raste, komuna Suharekë 6 raste, komuna
Viti 6 raste, komuna Deçan 5 raste, komuna Istog 4 raste, komuna Kaçanik 4
raste, komuna Dragash 3 raste, komuna Lipjan 3 raste, komuna Rahovec 3 raste,
komuna Drenas 2 raste, komuna Shtime 2 raste dhe me nga një rast komunat
Kamenicë, Klinë, Obiliq dhe Skenderaj.  

Të nderuar qytetarë!

Virusi është kudo! Ju lutemi
përmbajuni rekomandimeve!

Virusi vret!

Zbatimin e rekomandimeve të Institutit
Kombëtar dhe Ministrisë së Shëndetësisë duhet ta bëjë çdo qytetar i Republikës
së Kosovës, që të ruajë veten, të afërmit dhe të tjerët.

BARTJA E MASKAVE MBETET OBLIGATIVE!

Apelojmë te qytetarët, bizneset,
gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimin e
maskave, dezinfektimin dhe ajrosjen e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen
eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Ne po shkojmë drejt një normaliteti të
ri. Ky normalitet i ri paraqet ndërrimin e sjelljeve tona për të mirë, për të
mbajtur higjienën, për të mbajtur distancën, për të mbajtur maskën, për të mos
përhapur piklat tona të cilat i qesim nga goja çdo ditë, dikush më shumë e
dikush më pak, e që rrezikojnë shëndetin e të tjerëve, por në radhë të parë
shëndetin e të afërmve, të familjes, të fëmijëve, të farefisit, të komunitetit,
dhe pastaj të gjithë qytetarëve.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe
Inspektoratet komunale bashkë me shtabet komunale duhet patjetër të zbatojnë
Ligjin për Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke
u mbështetur në Manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa
përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të
Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do
të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve. Nuk ka të drejtë
askush të rrezikojë jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me
sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe
maskat!

Lani duart me kujdes disa herë në ditë
nga 20-30 sekonda!

Lehtësimi i masave është bërë për të
na bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes, sepse akoma
ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

NE PO PUNOJMË PËR JU, ANDAJ NA
NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!

Ju faleminderit për mirëkuptim!

07 Gusht,
2020

125 TË SHËRUAR DHE 181 RASTE ME
COVID-19!

Gjatë 24 orëve të fundit, në
Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 463
mostra të marra nga SHSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej
të cilëve rezultojnë 181 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive është
9.869 raste nga 39.741 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej
303 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar
125 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është
gjithsej 5.605 raste, kurse numri i rasteve aktive është 3.961.

Rastet
pozitive janë nga: komuna Prishtinë 87 raste, komuna Prizren 13 raste, komuna
Podujevë 12 raste, komuna Gjilan 11 raste, komuna Lipjan 9 raste, komuna Drenas
8 raste, komuna Viti 8 raste, komuna Fushë Kosovë 7 raste, komuna Obiliq 6
raste, komuna Ferizaj 3 raste, komuna Rahovec 3 raste, komuna Suharekë 3 raste,
komuna Shtime 2 raste dhe me nga një rast komunat Dragash, Graqanicë, Han i
Elezit, Klinë, Kllokot, Malishevë, Mitrovicë, Skenderaj dhe Vushtrri.
Komunikatë për media lidhur me testimin e antarëve të KF Prishtina

IKSHPK ka qenë në kontakt
të afërt me menaxhmentin e KF Prishtina gjatë muajit të fundit me qëllim të
ofrimit të shërbimeve të testimit për SARS-CoV-2 për antarët e saj.

Me kërkesën e KF të
Prishtinës fillimisht me datën 05.08.2020 janë testuar 34 antarë të saj nga të
cilët shtatë kanë rezultuar pozitiv, testim ky i kryer para fillimit të përgatitjeve
për ndeshjën në Gjibraltar. Gjithashtu me datën 15.08.2020 janë testuar 44
antarë te KF Prishtina nga të cilët nëntë kanë rezultuar pozitiv. Pas
ritestimit të tyre me datën 16.08.2020, tre kanë rezultuar pozitiv, nga të cilët
dy ishin të raste të reja të konfirmuara (përveq atyre të datës 05.08.2020). Me
datën 19.08.2020 janë testuar 40 antarë të KF Prishtina, nga të cilët 9
rezultuan pozitiv.

Në bazë të kësaj kronologjie të testimeve vërehet se infeksioni me
COVID 19 ka qarkulluar në mesin e antarëve te KF Prishtina në javët e fundit. Është
shumë e mundur që rastet të cilat nuk janë detektuar me datën 15.08.2020 në
IKSHPK kanë qenë në fazën e hershme të infeksionit dhe për këtë arsye
potencialisht kanë rezultuar pozitive me datën 17.08.2020 gjatë mostrimit në  Gjibraltar.

Duhet theksuar se rreziku për paraqitje të rasteve të reja ne
mesin e antarëve të klubit gjatë ditëve pas testimeve të kryera ka qenë dhe
është i pranishëm duke marrë në konsiderim faktin që inkubimi gjatë infeksionit
është 2-14 ditë dhe të gjithë antarët kanë qenë në kontakte të afërta të
rasteve të konfirmuara.

IKSHPK me kërkesë të KF Prishtina sot, me datën 20.08.2020, ka kryer
testimin për prani të SARS-CoV-2 te antarët e ekipit të dytë të Prishtinës dhe nga
27 të testuar një ka rezultuar pozitiv dhe për këto rezultate është informuar menaxhmenti
i KF të Prishtinës.
Rezultatet 6 Qershor – 6 Korrik 2020, COVID-19

TRIDHJETË E GJASHTË RASTE ME COVID-19 DHE TETË TË SHËRUAR!

Sot më 06 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 201 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 36 raste.

Rastet pozitive janë raste kontakti nga: komuna e Vushtrrisë 24 raste (sipas vendbanimit: 15 Nedakoc, 6 Vushtrri, 2 Novolan dhe 1 Reznik), komuna e Mitrovicës 6 raste (sipas vendbanimit: 6 raste Mitrovicë) dhe Fushë Kosovë 6 raste (sipas vendbanimit: 6 Miradi e Poshtme).

Sot më 06 qershor 2020, janë shëruar 8 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 884 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 06 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 16.378 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.194 raste, me gjithsej 30 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 06 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 6,880,373 raste të COVID-19 dhe 398,754 raste të vdekjes.

TË NDERUAR QYTETARË!

DUKE QENË SE SITUATA EPIDEMIOLOGJIKE DITËT E FUNDIT PARAQET RRITJE TË RASTEVE POZITIVE DHE NUK ËSHTË STABILE NË DISA KOMUNA TË KOSOVËS, DUHET ZBATUAR REKOMANDIMMET PËR KUJDES TË SHTUAR NË KËTË FAZË, DUKE VËNË NË KONTROLLË MJEKËSORE ÇDO PERSON QË HYN NË TERRITORIN E KOSOVËS.

Që kur ka filluar lehtësimi i masave për disa aktivitete, për stafin shëndetësor angazhimi dhe përkushtimi duhet të shtohet duke pasur parasysh se tani kemi rrezik më të madh pasi që edhe kontaktet do të shtohen.

Pakujdesia e disa qytetarëve gjatë këtyre aktiviteteve, mund të shtojnë rrezikun e përhapjes së infeksionit përderisa virusi SARS-COV-2 është prezent dhe kështu mund të mbingarkohet sistemi shëndetësor me pasoja të pa parashikuara deri në shpërthim e që mund të paraqes rrezik për jetën e qytetarëve.

Bazuar në këtë, IKSHPK rekomandon që në mënyrë rigoroze të respektohen masat mbrojtëse të deritashme e në veçanti zbatimi i planit për masat lehtësuese që nënkupton vazhdimin e zbatimit të mëtutjeshëm të rekomandimeve.

Po ashtu në mënyrë strikte të respektohet distancimi fizik, përdorimi i maskave, dezinfektimi dhe ajrosja duke pamundësuar përhapjen eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Të përcillet respektimi i rekomandimeve të MSH dhe IKSHPK nga inspektoratet dhe organet e rendit dhe të merren masa përgjegjësie në rast të mos zbatimit eventual të këtyre rekomandimeve.

Çdo hap përpara që bëjmë, bartë edhe rrezikun me vete derisa virusi është ende në mesin tonë.
Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe mbajtjen e maskave!
Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga 20-30 sekonda!
Lehtësimi i lëvizjes nuk nënkupton mosrespektimin e rekomandimeve të institutit kombëtar të shëndetësisë publike dhe ministrisë së shëndetësisë!
Lehtësimi i masave është bërë për të na bërë më të përgjegjshëm!
Ju lutem të keni kujdes sepse akoma ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!

Luten institucionet për mbajtjen e rendit dhe inspektoratet për angazhim të shtuar gjatë ditëve në vijim!

Ju faleminderit për mirëkuptim!


KATËRDHJETË RASTE ME COVID-19 DHE GJASHTË TË SHËRUAR!

Sot më 07 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 296 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 40 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 10 raste (sipas vendbanimit: 10 raste Prishtinë), komuna e Vushtrrisë 8 raste (sipas vendbanimit: 6 Vushtrri, 1 Akrashticë, 1 Maxhunaj), komuna e Prizrenit 7 raste (sipas vendbanimit: 4 Tupec dhe 3 Prizren), komuna Fushë Kosovë 6 raste (sipas vendbanimit: 3 Fushë Kosovë dhe 3 Miradi e Poshtme), komuna Obiliq 5 raste (sipas vendbanimit: 5 Milloshevë), dhe me nga 1 rast komuna Skenderaj (vendbanimi: 1 Likoc), komuna Gjilan (sipas vendbanimit: 1 Gjilan), komuna e Rahovecit (sipas vendbanimit: 1 Rahovec) dhe komuna e Mitrovicës (sipas vendbanimit: 1 Mitrovicë)

Sot më 07 qershor 2020, janë shëruar 6 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 890 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 07 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 16.674 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.234 raste, me gjithsej 31 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 06 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 7,019,934 raste të COVID-19 dhe 402,809 raste të vdekjes.

Të nderuar qytetarë!
Që kur ka filluar lehtësimi i masave për disa aktivitete, kemi gjurmuar raste të reja të COVID-19 duke u shtuar rreziku të shpërthejnë vatra të reja epidemike në disa komuna të Kosovës e në veçanti në komunën e Prishtinës, Vushtrrisë, Prizrenit, Fushë Kosovës, Obiliqit nga mosmbajtja e distancës dhe mosmbajtja e maskave.
Pakujdesia e disa qytetarëve gjatë këtyre aktiviteteve, mund të shtojnë rrezikun e përhapjes së infeksionit përderisa virusi SARS-COV-2 është prezent dhe kështu mund të mbingarkohet sistemi shëndetësor me pasoja të pa parashikuara deri në shpërthim e që mund të paraqes rrezik për jetën e qytetarëve.
Bazuar në këtë, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike dhe Ministria e Shëndetësisë rekomandojnë që në mënyrë rigoroze të respektohen masat mbrojtëse të deritashme e në veçanti zbatimi i planit për masat lehtësuese që nënkupton vazhdimin e zbatimit të mëtutjeshëm të rekomandimeve.
Apelojmë te qytetarët, bizneset, gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimi i maskave, dezinfektimi dhe ajrosja e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.
Inspektoratet sanitare të AUV dhe Inspektoratet komunale duhet patjetër të zbatojnë Ligjin per Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse dhe të merren masa përgjegjësie në rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.
Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve.
Nuk ka të drejtë askush të rrezikoj jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.
Çdo hap përpara që bëjmë, bartë edhe rrezikun me vete derisa virusi është ende në mesin tonë. Ta ruajmë këtë situatë të qëndrueshme duke pasur parasysh situatë më të rënduar epidemiologjike në shumë shtete të botës.
Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe mbajtjen e maskave!
Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga 20-30 sekonda!
Lehtësimi i lëvizjes nuk nënkupton mosrespektimin e rekomandimeve të institutit kombëtar të shëndetësisë publike dhe ministrisë së shëndetësisë!
Lehtësimi i masave është bërë për të na bërë më të përgjegjshëm!
Ju lutem të keni kujdes sepse akoma ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!
Çdo hap përpara që bëjmë, bartë edhe rrezikun me vete derisa virusi është ende në mesin tonë.

Ju faleminderit për mirëkuptim!


NJËZET E DY TË SHËRUAR DHE NJËZET E NËNTË RASTE ME COVID-19!

Sot më 08 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 231 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 29 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Vushtrrisë 15 raste (sipas vendbanimit: 12 raste Vushtrri, 2 raste Stanovc i epërm dhe 1 rast Dumnicë e poshtme), komuna e Prizrenit 4 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Prizren dhe 1 rast Tupec), komuna e Prishtinës 4 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Prishtinë), komuna e Fushë Kosovës 2 raste (sipas vendbanimit: 1 rast Miradi e poshtme dhe 1 rast Fushë Kosovë) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Milloshevë-Obiliq, Mamushë, Mitrovicë dhe Rahovec.

Sot më 08 qershor 2020, janë shëruar 22 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 912 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 08 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 16.905 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.263 raste, me gjithsej 31 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 08 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 7.136.744 raste të COVID-19 dhe 407.068 raste të vdekjes.

Të nderuar qytetarë!

Që kur ka filluar lehtësimi i masave për disa aktivitete, kemi gjurmuar raste të reja të COVID-19 duke u shtuar rreziku të shpërthejnë vatra të reja epidemike në disa komuna të Kosovës nga mosmbajtja e distancës dhe mosmbajtja e maskave.

Pakujdesia e disa qytetarëve gjatë këtyre aktiviteteve, mund të shtojnë rrezikun e përhapjes së infeksionit përderisa virusi SARS-COV-2 është prezent dhe kështu mund të mbingarkohet sistemi shëndetësor me pasoja të pa parashikuara deri në shpërthim e që mund të paraqes rrezik për jetën e qytetarëve.

Bazuar në këtë, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike dhe Ministria e Shëndetësisë rekomandojnë që në mënyrë rigoroze të respektohen masat mbrojtëse të deritashme e në veçanti zbatimi i planit për masat lehtësuese që nënkupton vazhdimin e zbatimit të mëtutjeshëm të rekomandimeve.
Apelojmë te qytetarët, bizneset, gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimi i maskave, dezinfektimi dhe ajrosja e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.

Inspektoratet sanitare të AUV dhe Inspektoratet komunale duhet patjetër të zbatojnë Ligjin per Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse dhe të merren masa përgjegjësie në rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.

Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve.

Nuk ka të drejtë askush të rrezikoj jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.
Çdo hap përpara që bëjmë, bartë edhe rrezikun me vete derisa virusi është ende në mesin tonë. Ta ruajmë këtë situatë të qëndrueshme duke pasur parasysh situatë më të rënduar epidemiologjike në shumë shtete të botës.

Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe mbajtjen e maskave!
Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga 20-30 sekonda!
Lehtësimi i lëvizjes nuk nënkupton mosrespektimin e rekomandimeve të institutit kombëtar të shëndetësisë publike dhe ministrisë së shëndetësisë!

Lehtësimi i masave është bërë për të na bërë më të përgjegjshëm!

Ju lutem të keni kujdes sepse akoma ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!
Çdo hap përpara që bëjmë, bartë edhe rrezikun me vete derisa virusi është ende në mesin tonë.

Ju faleminderit për mirëkuptim!
Luten institucionet për mbajtjen e rendit dhe inspektoratet për angazhim të shtuar gjatë ditëve në vijim!

Ju faleminderit për mirëkuptim!


GJASHTË RASTE ME COVID-19 !

Sot më 09 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 294 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 6 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 3 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Prishtinë) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Mamushë, Vushtrri dhe Gjilan.

Nga data 08 shkurt deri më 09 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 17.199 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.269 raste, me gjithsej 31 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 09 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 7.261.508 raste të COVID-19 dhe 410.975 raste të vdekjes.

Të nderuar qytetarë!
Që kur ka filluar lehtësimi i masave për disa aktivitete, kemi gjurmuar raste të reja të COVID-19 duke u shtuar rreziku të shpërthejnë vatra të reja epidemike në disa komuna të Kosovës nga mosmbajtja e distancës dhe mosmbajtja e maskave.
Pakujdesia e disa qytetarëve gjatë këtyre aktiviteteve, mund të shtojnë rrezikun e përhapjes së infeksionit përderisa virusi SARS-COV-2 është prezent dhe kështu mund të mbingarkohet sistemi shëndetësor me pasoja të pa parashikuara deri në shpërthim e që mund të paraqes rrezik për jetën e qytetarëve.
Bazuar në këtë, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike dhe Ministria e Shëndetësisë rekomandojnë që në mënyrë rigoroze të respektohen masat mbrojtëse të deritashme e në veçanti zbatimi i planit për masat lehtësuese që nënkupton vazhdimin e zbatimit të mëtutjeshëm të rekomandimeve.
Apelojmë te qytetarët, bizneset, gastronomia, që në mënyrë strikte të respektojnë distancën fizike, përdorimi i maskave, dezinfektimi dhe ajrosja e lokaleve, duke pamundësuar përhapjen eventuale të infeksionit dhe shmangien e përhapjes në hapësirat e mbyllura.
Inspektoratet sanitare të AUV dhe Inspektoratet komunale duhet patjetër të zbatojnë Ligjin per Inspektoratin dhe Ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse dhe të merren masa përgjegjësie në rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar.
Çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve.
Nuk ka të drejtë askush të rrezikoj jetën e të afërmve të tyre, të moshuarve dhe personave me sëmundje kronike për shkak të pakujdesit dhe mos zbatimit të rekomandimeve.
Çdo hap përpara që bëjmë, bartë edhe rrezikun me vete derisa virusi është ende në mesin tonë. Ta ruajmë këtë situatë të qëndrueshme duke pasur parasysh situatë më të rënduar epidemiologjike në shumë shtete të botës.
Vazhdoni të mbani distancën fizike dhe mbajtjen e maskave!
Lani duart me kujdes disa herë në ditë nga 20-30 sekonda!
Lehtësimi i lëvizjes nuk nënkupton mosrespektimin e rekomandimeve të institutit kombëtar të shëndetësisë publike dhe ministrisë së shëndetësisë!
Lehtësimi i masave është bërë për të na bërë më të përgjegjshëm!
Ju lutem të keni kujdes sepse akoma ekziston rrezik i përhapjes në vendet ku ka grumbullim të madh të njerëzve!
Çdo hap përpara që bëjmë, bartë edhe rrezikun me vete derisa virusi është ende në mesin tonë.

Ju faleminderit për mirëkuptim!
Luten institucionet për mbajtjen e rendit dhe inspektoratet për angazhim të shtuar gjatë ditëve në vijim!

Ju faleminderit për mirëkuptim!


NJËZET E NËNTË RASTE ME COVID-19 DHE NJË I SHËRUAR !

Sot më 10 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 280 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 29 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 13 raste (sipas vendbanimit: 13 raste Prishtinë), komuna e Obiliqit 8 raste (sipas vendbanimit: 8 raste Milloshevë), komuna e Vushtrrisë 2 raste (sipas vendbanimit: 1 rast Druvar dhe 1 rast Vushtrri) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Zhiti-Viti, Lutogllavë-Prizren, Shushicë-Istog, Janjevë-Lipjan, Fushë Kosovë dhe Rahovec.

Sot më 10 qershor 2020, është shëruar 1 pacient derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 913 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 10 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 17.479 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.298 raste, me gjithsej 31 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 10 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 7.363.503 raste të COVID-19 dhe 414.588 raste të vdekjes.


NJËZET E TETË RASTE ME COVID-19 DHE TETË TË SHËRUAR !

Sot më 11 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 228 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 28 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 9 raste (sipas vendbanimit: 9 raste Prishtinë), komuna e Vushtrrisë 7 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Stanovc i epërm, 2 raste Vushtrri, 1 rast Akrashticë dhe 1 rast Maxhunaj), komuna e Fushë Kosovës 3 raste (sipas vendbanimit: 2 raste Fushë Kosovë dhe 1 rast Miradi e epërme), komuna e Rahovecit 2 raste (sipas vendbanimit: 2 raste Rahovec), komuna e Podujevës 2 raste (sipas vendbanimit:1 rast Konushevc dhe 1 rast Gërdovc) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Lipjan, Gjilan, Pejë, Mamushë dhe Rogovë-Gjakovë.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punëtorëve të organizatave si: Posta e Kosovës, KEK, KEDS, Galeri e arteve, institucione bankare dhe shëndetësore.

Sot më 11 qershor 2020, janë shëruar 8 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 921 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 11 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 17.707 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.326 raste, me gjithsej 31 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 11 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 7.536.303 raste të COVID-19 dhe 421.215 raste të vdekjes.


PESËDHJETË E TETË RASTE ME COVID-19!

Sot më 12 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 227 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 58 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Fushë Kosovës 12 raste (sipas vendbanimit: 6 raste Miradi e poshtme dhe 6 raste Fushë Kosovë ), komuna e Vitisë 12 raste (sipas vendbanimit: 7 raste Zhiti dhe 5 raste Beguncë), komuna e Prishtinës 11 raste (sipas vendbanimit: 11 raste Prishtinë), komuna e Mitrovicës 10 raste (sipas vendbanimit: 6 raste Mitrovicë, 3 raste Kçiq i madh dhe 1 rast Suhodoll), komuna e Vushtrrisë 9 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Akrashticë, 2 raste Vushtrri, 2 raste Reznik dhe 1 rast Dobërlluk), komuna e Prizrenit 3 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Prizren) dhe 1 rast me vendbanim në Rahovec.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punëtorëve të organizatave si: Posta e Kosovës, KEK, KEDS, Galeri e arteve, institucione bankare, shëndetësore, agjensione, kompani tregëtare dhe biznese private.

Nga data 08 shkurt deri më 12 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 17.934 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.384 raste, me gjithsej 31 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 12 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 7.647.941 raste të COVID-19 dhe 425.044 raste të vdekjes.


PESËDHJETË E TRE RASTE ME COVID-19 DHE SHTATË TË SHËRUAR!

Sot më 13 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 313 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 53 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Vushtrrisë 18 raste (sipas vendbanimit: 11 raste Stanovc i epërm, 4 raste Vushtrri, 1 rast Gllavotin, 1 rast Maxhunaj dhe 1 rast Dumnicë e poshtme), komuna e Prishtinës 18 raste (sipas vendbanimit: 18 raste Prishtinë), komuna e Istogut 11 raste (sipas vendbanimit: 11 raste Shushicë), komuna e Rahovecit 3 raste (sipas vendbanimit: 3 raste) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Fushë Kosovë, Skifteraj-Viti dhe Pejë.

Sot më 13 qershor 2020, janë shëruar 7 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 928 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 13 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 18.247 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.437 raste, me gjithsej 32 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 13 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 7.787.264 raste të COVID-19 dhe 429.307 raste të vdekjes.


NJËZET E PESË TË SHËRUAR DHE KATËRDHJETË E NËNTË RASTE ME COVID-19!

Sot më 14 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 265 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 49 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Vushtrrisë 22 raste (sipas vendbanimit: 17 raste Vushtrri, 2 raste Dumnicë e Poshtme,1 rast Reznik, 1 rast Maxhunaj dhe 1 rast Begaj), komuna e Pejës 7 raste (sipas vendbanimit: 6 raste Pejë dhe 1 rast Nabërgjan), komuna e Prishtinës 5 raste (sipas vendbanimit: 5 raste Prishtinë), komuna e Gjilanit 3 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Gjilan), komuna e Prizrenit 3 raste (sipas vendbanimit: 2 raste Prizren dhe 1 rast Lubizhdë), komuna e Istogut 2 raste (sipas vendbanimit: 1 rast Staradaran dhe 1 rast Vrellë), komuna e Mitrovicës 2 raste (sipas vendbanimit 2 raste Mitrovicë) dhe nga 1 rast nga vendbanimet: Fushë Kosovë, Mamushë, Lubovec-Skenderaj, Zhiti-Viti dhe Suharekë.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punonjësve në institucione publike dhe private, agjensione, kompani tregtare dhe biznese private.

Sot më 14 qershor 2020, janë shëruar 25 pacientë, derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 953 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 14 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 18.512 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.486 raste, nga të cilët janë 33 raste të vdekjes që kanë pasur edhe sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrur të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 14 qershor 2020 sipas Worldometers janë raportuar gjithsej 7.919.591 raste të COVID-19 dhe 433.219 raste të vdekjes.


NJËQIND E NJËZET E NËNTË RASTE ME COVID-19 DHE DHJETË TË SHËRUAR!

Sot më 15 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 385 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 129 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 46 (sipas vendbanimit: 45 raste Prishtinë dhe 1 rast Hajvali), komuna e Prizrenit 18 raste (sipas vendbanimit: 15 raste Prizren, 1 rast Mazrek, 1 rast Reçan dhe 1 rast Romajë), komuna e Vushtrrisë 15 raste (sipas vendbanimit: 10 raste Vushtrri, 3 raste Akrashticë, 1 rast Begaj dhe 1 rast Maxhunaj), komuna e Rahovecit 9 raste (sipas vendbanimit: 8 raste Rahovec dhe 1 rast Ratkoc), komuna e Pejës 8 raste (sipas vendbanimit: 7 raste Pejë dhe 1 rast Buqan), komuna e Vitisë 6 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Skifteraj, 1 rast Pozharan, 1 rast Zhiti dhe 1 rast Sllatinë e epërme), komuna e Gjakovës 6 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Rogovë, 1 rast Gjakovë dhe 1 rast Mejë), komuna e Lipjanit 5 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Lipjan dhe 1 rast Rufc i ri), komuna e Drenasit 3 raste (sipas vendbanimit: 2 raste Sankoc dhe 1 rast Fushticë e poshtme), komuna e Fushë Kosovës 3 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Fushë Kosovë), komuna e Ferizajit 2 raste (sipas vendbanimit: 1 rast Komogllavë dhe 1 rast Ferizaj) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Kmetovc-Gjilan, Glloboçicë-Dragash, Kaçanik, Mogillë-Kllokot, Mamushë, Milloshevë-Obiliq, Likoc-Skenderaj, Maqitevë-Suharekë.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punëtorëve të organizatave si: Posta e Kosovës, KEK, KEDS, Galeri e arteve, institucione bankare, shëndetësore, agjensione, kompani tregëtare dhe biznese private.

Sot më 14 qershor 2020, janë shëruar 10 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 963 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 15 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 18.915 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.615 raste, me gjithsej 33 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 15 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 8.063.013 raste të COVID-19 dhe 437.176 raste të vdekjes.


NJËQIND E KATËRDHJETË E NJË RASTE ME COVID-19 DHE PESË TË SHËRUAR!

Sot më 16 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 397 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 141 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 42 (sipas vendbanimit: 39 raste Prishtinë dhe 2 raste Hajvali dhe 1 rast Barilevë), komuna e Vushtrrisë 30 raste (sipas vendbanimit: 18 raste Stanovc i epërm, 8 raste Vushtrri, 2 raste Maxhunaj, 1 rast Begaj dhe 1 rast Bukosh), komuna e Pejës 18 raste (sipas vendbanimit: 18 raste Pejë), komuna e Mitrovicës 11 raste (sipas vendbanimit: 9 raste Mitrovicë, 1 rast Zhabar dhe 1 rast Shupkovc), komuna e Obiliqit 9 raste (sipas vendbanimit: 6 raste Obiliq, 1 rast Hade, 1 rast Breznicë dhe 1 rast Raskovë), komuna e Prizrenit 7 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Prizren, 2 raste Lubizhdë dhe 1 rast Gërnçar), komuna e Fushë Kosovës 6 raste (sipas vendbanimit: 6 raste Fushë Kosovë), komuna e Gjilanit 5 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Gjilan dhe 1 rast Cërnicë), komuna e Podujevë 4 raste (sipas vendbanimit: 2 raste Konushevc, 1 rast Gërdovc dhe 1 rast Dumnicë e poshtme), 3 raste Mamushë, 2 raste Viti (sipas vendbanimit: 2 raste Skifteraj) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Kamenicë, Partesh, Gabricë-Kaçanik dhe Rahovec.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punëtorëve të organizatave si: Posta e Kosovës, KEK, KEDS, Galeri e arteve, institucione bankare, shëndetësore, agjensione, kompani tregëtare dhe biznese private.

Sot më 16 qershor 2020, janë shëruar 5 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 968 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 16 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 19.312 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.756 raste, me gjithsej 34 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 16 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 8.183.802 raste të COVID-19 dhe 441.175 raste të vdekjes.


SHTATËDHJETË E SHTATË RASTE ME COVID-19!

Sot më 17 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 437 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 77 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 21 (sipas vendbanimit: 20 raste Prishtinë, 1 Hajvali), Komuna e Gjilanit 9 raste (sipas vendbanimit: 8 raste Gjilan, 1 Malishevë),
Komuna e Mitrovicës 7 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Mitrovicë, 1 rast Shipol, 1 rast Gushavc dhe 1 rast Tuneli i parë),
Komuna e Podujevës 7 raste (sipas vendbanimit: 7 raste Podujevë),
Komuna e Drenasit 5 raste (sipas vendbanimit: 5 raste Drenas),
Komuna e Prizrenit 5 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Prizren dhe 1 rast Rogovë e Hasit), Komuna e Vitisë 4 raste (sipas vendbanimit: 2 raste Pozharan dhe 2 raste Sllatinë e epërme), Komuna e Vushtrrisë 4 raste (sipas vendbanimit:2 raste Vushtrri, 1 rast Novolam dhe 1 rast Stanovc i poshtëm),
Komuna e Fushë Kosovës 4 raste (sipas vendbanimit: 4 raste Fushë Kosovë),
Komuna e Obiliqit 4 raste (sipas vendbanimit: 3 raste Milloshevë dhe 1 rast Plemetin)
Komuna e Skenderajit 3 raste(sipas vendbanimit: 3 raste Skenderaj)
Komuna e Ferizajit 2 raste (sipas vendbanimit: 2 raste Komogllavë) dhe me nga 1 rast vendbanimet: Gjakovë dhe Mamushë.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punëtorëve të organizatave si: Posta e Kosovës, KEK, KEDS, Galeri e arteve, institucione bankare, shëndetësore, agjensione, kompani tregëtare dhe biznese private.

Nga data 08 shkurt deri më 17 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 19.749 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.833 raste, me gjithsej 34 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 17 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 8.322.856 raste të COVID-19 dhe 447.723 raste të vdekjes.


TETËDHJETË E TRI RASTE ME COVID-19 DHE PESË TË SHËRUAR!

Sot më 18 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 457 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 83 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Vushtrrisë 15 raste, komuna e Prishtinës 14 raste, komuna e Gjilanit 12 raste, komuna e Pejës 9 raste, komuna e Mitrovicës 9 raste, komuna e Dragashit 8 raste, komuna e Mamushës 7 raste, komuna e Prizrenit 6 raste dhe me nga 1 rast komunat: Fushë Kosovë, Obiliq dhe Skenderaj.

Sot më 18 qershor 2020, janë shëruar 5 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 973 raste.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punëtorëve të organizatave si: Posta e Kosovës, KEK, KEDS, Galeri e arteve, institucione bankare, shëndetësore, agjensione, kompani tregëtare dhe biznese private.

Nga data 08 shkurt deri më 18 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 20.206 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.916 raste, me gjithsej 34 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 18 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 8.489.701 raste të COVID-19 dhe 452.430 raste të vdekjes.


SHTATË TË SHËRUAR DHE TETËDHJETË E DY RASTE ME COVID-19!

Sot më 19 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 456 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 82 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 41, komuna e Gjakovës 14 raste, komuna e Vushtrrisë 7 raste, komuna e Prizrenit 5 raste, komuna e Ferizajit 3 raste, komuna e Vitisë 3 raste, komuna e Podujevës 2 raste, komuna e Fushë Kosovës 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Klinë, Lipjan, Obiliq, Mamushë dhe Rahovec.

Sot më 19 qershor 2020, janë shëruar 7 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 980 raste.

Në javën e fundit kemi shfaqje të rasteve pozitive në mesin e punëtorëve të organizatave si: Posta e Kosovës, KEK, KEDS, Galeri e arteve, institucione bankare, shëndetësore, agjensione, kompani tregëtare dhe biznese private.

Nga data 08 shkurt deri më 19 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 20.662 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 1.998 raste, me gjithsej 34 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 19 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 8.680.002 raste të COVID-19 dhe 458.852 raste të vdekjes.


TRIDHJETË E TETË TË SHËRUAR DHE SHTATËDHJETË E PESË RASTE ME COVID-19!

Sot më 20 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 416 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 75 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 36 raste, komuna e Vushtrrisë 9 raste, komuna e Mitrovicës 7 raste, komuna e Prizrenit 5 raste, komuna e Fushë Kosovës 5 raste, komuna Skenderaj 4 raste, komuna Istog 3 raste, komuna Rahovec 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Gjakovë, Lipjan, Mamushë dhe Pejë.

Sot më 20 qershor 2020, janë shëruar 38 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1018 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 20 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 21.078 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 2.073 raste, me gjithsej 35 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 20 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 8.822.357 raste të COVID-19 dhe 464.032 raste të vdekjes.


29 TË SHËRUAR DHE 96 RASTE ME COVID-19!

Sot më 21 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 439 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 96 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Gjilanit 20 raste, komuna e Prishtinës 19 raste, komuna e Prizrenit 19 raste, komuna e Mitrovicës 15 raste, komuna e Pejës 6 raste, komuna e Vitisë 6 raste, komuna e Vushtrrisë 3 raste, komuna e Drenasit 2 raste, dhe me nga 1 rast komunat: Fushë Kosovë, Kaçanik, Lipjan, Mamushë, Obiliq dhe Shtime.

Sot më 21 qershor 2020, janë shëruar 29 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1047 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 21 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 21.517 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 2.169 raste, me gjithsej 36 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 20 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 8.962.853raste të COVID-19 dhe 467.579 raste të vdekjes.


22 TË SHËRUAR DHE 47 RASTE ME COVID-19!

Sot më 22 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 314 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 47 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 18 raste, komuna e Vushtrrisë 6 raste, komuna e Prizrenit 4 raste, komuna e Vitisë 3 raste, komuna e Podujevës 3 raste, komuna e Gjilanit 3 raste, komuna e Lipjanit 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Dragash, Ferizaj, Fushë Kosovë, Gjakovë, Mitrovicë, Pejë, Rahovec dhe Skenderaj.

Sot më 22 qershor 2020, janë shëruar 22 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1069 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 22 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 21.831 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 2.216 raste, me gjithsej 37 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 22 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 9.112.653 raste të COVID-19 dhe 471.848 raste të vdekjes.


TRIDHJETË E NËNTË TË SHËRUAR DHE PESËDHJETË E DY RASTE ME COVID-19!

Sot më 23 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 302 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 52 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prizrenit 15 raste, komuna e Prishtinës 13 raste, komuna e Mamushës 6 raste, komuna e Fushë Kosovës 5 raste, komuna e Vushtrrisë 4 raste, komuna e Gjilanit 3 raste, komuna e Skenderaj 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Mitrovicë, Obiliq, Podujevë dhe Viti.

Sot më 23 qershor 2020, janë shëruar 39 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.108 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 23 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 22.133 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 2.268 raste, me gjithsej 38 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 23 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 9.268.966 raste të COVID-19 dhe 476.376 raste të vdekjes.


63 TË SHËRUAR DHE 95 RASTE ME COVID-19!

Sot më 24 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 311 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 95 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Pejës 18 raste, komuna e Vitisë 16 raste, komuna e Prizrenit 15 raste, komuna e Prishtinës 15 raste, komuna e Mamushës 8 raste, komuna e Gjilanit 8 raste, komuna e Gjakovës 3 raste, komuna e Istogut 2 raste, komuna e Lipjanit 2 raste, komuna e Mitrovicës 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Fushë Kosovë, Kllokot, Malishevë, Obiliq, Rahovec dhe Vushtrri.

Sot më 24 qershor 2020, janë shëruar 63 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.171 raste.

Nga data 08 shkurt deri më 24 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 22.444 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 2.363 raste, me gjithsej 40 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.

Në IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke i obliguar për vetëizolim dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore nëse kanë simptome.

Në nivel global, nga data 31 dhjetor 2019 deri më 23 qershor 2020 sipas Worldometers, janë raportuar gjithsej 9.421.923 raste të COVID-19 dhe 481.430 raste të vdekjes.


75 TË SHËRUAR DHE 69 RASTE ME COVID-19!

Sot më 25 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 281 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 69 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 37 raste, komuna e Istogut 8 raste, komuna e Prizrenit 5 raste, komuna e Fushë Kosovës 5 raste, komuna e Mitrovicës 3 raste, komuna e Ferizajt 2 raste, dhe me nga 1 rast komunat: Drenas, Rahovec, Klinë, Lipjan, Obiliq, Pejë, Suharekë, Viti dhe Vushtrri.

Sot më 25 qershor 2020, janë shëruar 75 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.246 raste, kurse raste aktive 1144.

Nga data 08 shkurt deri më 25 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 22.725 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 2.432 raste, me gjithsej 42 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.


61 TË SHËRUAR DHE 62 RASTE ME COVID-19!

Sot më 26 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 205 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren.

Me SARS-CoV-2, janë konfirmuar 62 raste.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 32 raste, komuna e Prizrenit 4 raste, komuna e Rahovecit 4 raste, komuna e Gjakovës 3 raste, komuna e Gjilanit 3 raste, komuna e Kamenicës 2 raste, komuna Lipjanit 2 raste, komuna e Mamushës 2 raste, komuna e Vushtrrisë 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Drenas, Ferizaj, Fushë Kosovë, Mitrovicë, Podujevë, Skenderaj, Suharekë dhe Viti.

Sot më 26 qershor 2020, janë shëruar 61 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.307 raste, kurse raste aktive 1.143.

Nga data 08 shkurt deri më 26 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 22.930 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre pozitive rezultojnë gjithsej 2.494 raste, me gjithsej 44 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese.


87 TË SHËRUAR DHE 96 RASTE ME COVID-19!

Sot më 27 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 207 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 96 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 2590 raste nga 23.137 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 48 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 27 qershor 2020, janë shëruar 87 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.394 raste, kurse raste aktive 1.148.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 44 raste, komuna e Prizrenit 10 raste, komuna e Pejës 7 raste, komuna e Rahovecit 5 raste, komuna e Ferizajt 5 raste, komuna e Suharekës 4 raste, komuna e Mitrovicës 3 raste, komuna e Gjakovës 3 raste, komuna e Gjilanit 4 raste, komuna e Vushtrrisë 4 raste, Drenas 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Istog, Fushë Kosovë, Podujevë, Skenderaj, dhe Viti.


31 TË SHËRUAR DHE 87 RASTE ME COVID-19!

Sot më 28 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 202 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 87 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 2677 raste nga 23.339 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 49 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 28 qershor 2020, janë shëruar 31 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.425 raste, kurse raste aktive 1.203.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 33 raste, komuna e Prizrenit 7 raste, komuna e Podujevës 6 raste, komuna e Mitrovicës 6 raste, komuna e Lipjanit 4 raste, komuna e Suharekës 4 raste, komuna e Gjilanit 4 raste, komuna e Ferizajt 3 raste, komuna e Fushë Kosovës 3 raste, komuna e Mamushës 3 raste, komuna e Skenderajt 3 raste, komuna e Vushtrrisë 3 raste, komuna e Rahovecit 2 raste, Komuna e Drenasit 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Kaçanik, Malishevë, Viti dhe Pejë.


81 TË SHËRUAR DHE 122 RASTE ME COVID-19!

Sot më 29 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 231 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 122 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 2.799 raste nga 23.570 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 49 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 29 qershor 2020, janë shëruar 81 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.506 raste, kurse raste aktive 1.244.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 41 raste, komuna e Ferizajt 21 raste, komuna e Pejës 10 raste, komuna e Gjakovës 8 raste, komuna e Prizrenit 7 raste, komuna e Fushë Kosovës 5 raste, komuna e Gjilanit 5 raste, komuna e Vushtrrisë 5 raste, komuna e Podujevës 4 raste, komuna e Kamenicës 3 raste, komuna e Vitisë 3 raste, komuna e Shtimes 2 raste, komuna e Lipjanit 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Dragash, Istog, Klinë, Malishevë, Skenderaj dhe Suharekë.


71 TË SHËRUAR DHE 79 RASTE ME COVID-19!

Sot më 30 qershor 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 210 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 79 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 2.878 raste nga 23.780 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 51 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 30 qershor 2020, janë shëruar 71 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.577 raste, kurse raste aktive 1.250.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 40 raste, komuna e Vushtrrisë 10 raste, komuna e Fushë Kosovës 7 raste, komuna e Mitrovicës 4 raste, komuna e Podujevës 3 raste, komuna e Gjakovës 3 raste, komuna e Ferizajt 2 raste, komuna e Skenderajt 2 raste, komuna e Lipjanit 2 raste, dhe me nga 1 rast komunat: Gjilan, Istog, Malishevë, Mamushë, Pejë dhe Suharekë.


67 TË SHËRUAR DHE 113 RASTE ME COVID-19!

Sot më 01 korrik 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 266 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 113 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 2.991 raste nga 24.046 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 54 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 01 korrik 2020, janë shëruar 67 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.644 raste, kurse raste aktive 1.293.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 36 raste, komuna e Ferizajt 15 raste, komuna e Gjilanit 12 raste, komuna e Prizrenit 11 raste, komuna e Mitrovicës 10 raste, komuna e Fushë Kosovës 6 raste, komuna e Vushtrrisë 6 raste, komuna e Drenasit 3 raste, komuna e Vitisë 2 raste, komuna e Skenderajt 2 raste, komuna e Suharekës 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Gjakovë, Kamenicë, Malishevë, Obiliq, Pejë, Podujevë, Rahovec dhe Shtime.


63 TË SHËRUAR DHE 73 RASTE ME COVID-19!

Sot më 02 korrik 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 225 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 73 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 3.064 raste nga 24.271 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 55 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 02 korrik 2020, janë shëruar 63 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.707 raste, kurse raste aktive 1.302.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 44 raste, komuna e Lipjanit 7 raste, komuna e Ferizajt 5 raste, komuna e Vushtrrisë 5 raste, komuna e Fushë Kosovës 3 raste, komuna e Obiliqit 3 raste, komuna e Skenderajt 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Istog, Klinë, Pejë dhe Podujevë.


117 TË SHËRUAR DHE 114 RASTE ME COVID-19!

Sot më 03 korrik 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 304 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 114 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 3.178 raste nga 24.575 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 58 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 03 korrik 2020, janë shëruar 117 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.824 raste, kurse raste aktive 1.296.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Ferizajt 35 raste, komuna e Prishtinës 17 raste, komuna e Mitrovicës 9 raste, komuna e Pejës 9 raste, komuna e Vushtrrisë 9 raste, komuna e Prizrenit 8 raste, komuna e Gjakovës 7 raste, komuna e Rahovecit 5 raste, komuna e Gjilanit 4 raste, komuna e Vitisë 3 raste, komuna e Suharekës 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Hani i Elezit, Kaçanik, Kamenicë, Mamushë, Obiliq dhe Skenderaj.


50 TË SHËRUAR DHE 178 RASTE ME COVID-19!

Sot më 04 korrik 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 346 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 178 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 3.356 raste nga 24.921 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 66 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 05 korrik 2020, janë shëruar 50 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.874 raste, kurse raste aktive 1.416.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 81 raste, komuna e Fushë Kosovës 16 raste, komuna e Prizrenit 10 raste, komuna e Ferizajt 10 raste, komuna e Drenasit 9 raste, komuna e Gjilanit 9 raste, komuna e Vushtrrisë 8 raste, komuna e Lipjanit 6 raste, komuna e Skenderajt 6 raste, komuna e Mitrovicës 4 raste, komuna e Pejës 4 raste, komuna e Podujevës 4 raste, komuna e Shtimes 3 raste, komuna e Vitisë 2 raste, komuna e Kamenicës 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Suharekë, Mamushë, Obiliq dhe Dragash.


28 TË SHËRUAR DHE 152 RASTE ME COVID-19!

Sot më 05 korrik 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 324 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 152 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 3.508 raste nga 25.245 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 75 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 05 korrik 2020, janë shëruar 28 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.902 raste, kurse raste aktive 1.531.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 57 raste, komuna e Prizrenit 16 raste, komuna e Fushë Kosovës 11 raste, komuna e Vushtrrisë 9 raste, komuna e Mitrovicës 8 raste, komuna e Gjilanit 7 raste, komuna e Drenasit 5 raste, komuna e Gjakovës 5 raste, komuna e Skenderajt 5 raste, komuna e Kaçanikut 3 raste, komuna e Lipjanit 3 raste, komuna e Obiliqit 3 raste, komuna e Pejës 3 raste, komuna e Rahovecit 3 raste, komuna e Kamenicës 2 raste, komuna e Malishevës 2 raste, komuna e Suharekës 2 raste, komuna e Vitisë 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Ferizaj, Graçanicë, Klinë, Mamushë, Shtime dhe Zubin Potok.


44 TË SHËRUAR DHE 195 RASTE ME COVID-19!

Sot më 06 korrik 2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 429 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve rezultojnë 195 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 3.703 raste nga 25.674 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 79 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Sot më 06 korrik 2020, janë shëruar 44 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 1.946 raste, kurse raste aktive 1.678.

Rastet pozitive janë nga: komuna e Prishtinës 102 raste, komuna e Ferizajt 17 raste, komuna e Fushë Kosovës 11 raste, komuna e Gjakovës 10 raste, komuna e Gjilanit 8 raste, komuna e Prizrenit 7 raste, komuna e Deçanit 6 raste, komuna e Mitrovicës 5 raste, komuna e Drenasit 4 raste, komuna e Skenderajt 4 raste, komuna e Lipjanit 4 raste, komuna e Obiliqit 3 raste, komuna e Rahovecit 3 raste, komuna e Pejës 2 raste, komuna e Vushtrrisë 2 raste, komuna e Shtimes 2 raste dhe me nga 1 rast komunat: Graçanicë, Kaçanik, Kamenicë, Podujevë dhe Suharekë.
Ushqimi i sigurt është çështje për të gjithë! Food safety, everyone’s business! Bezbednost hrane je svačija stvar!