Uncategorized

image_pdfimage_print

Sonte më 26.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar edhe 25 mostra nga Malisheva prej të cilëve 7 rezultuan pozitive. Të gjitha rastet janë të njohura, të kontaktuara dhe në vetëizolim. Ekipet e IKSHPK në vazhdimësi përgjatë 24 orëve janë duke u kontaktuar dhe mbikëqyrë të gjitha kontaktet e rasteve, si dhe kontaktet e kontakteve duke iu obliguar për vetëizolim dhe...

Lexo më shumë

KATËR RASTE TË KONFIRMUARA ME COVID-19! Komunikatë për media Sot me 21.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar 30 mostra të dyshimta për virusin SARS-CoV-2 dhe katër prej tyre janë pozitive. Nga katër rastet e konfirmuara, njëri është rast i importuar nga Gjermania, i gjinisë mashkull, 32 vjeç me vendbanim në Bibaj-Ferizaj. Ndërsa tre rastet tjera pozitive janë raste kontakti, 2 prej...

Lexo më shumë

Virusi nuk ka këmbë! Fat i madh që nuk ka këmbë me ecë!Mos ia jepni këmbët e juaja sepse ia mundësoni me na nxënë! NË MËNYRË RIGOROZE MBANI DISTANCËN SOCIALE PËR 2 METRA NGA NJËRI TJETRI! Nëse nuk u përmbahemi masave të rekomanduara më herët nga MSh dhe IKSHPK për qëndrim në shtëpi, respektim të masave higjienike dhe të distancimit social, atëherë rrezikojmë të kemi përhapje komunitare. TA PARANDALOJMË...

Lexo më shumë

Ta mundim koronavirusin me kujdes e jo me frikë!Duke iu përmbajtur rekomandimeve të Institutit Kombëtar ju mund ta parandaloni sëmundjen! PA SHTRËNGIM DUARSH!PA PËRQAFIME!QËNDRONI NË DISTANCË NGA NJËRI TJETRI SË PAKU 2 METRA LARG!LANI DUART SA MË SHPESH ME UJË E SAPUN!AJROSNI SHTËPINË DHE MBANI HIGJIENĒN PERSONALE DHE HIGJIENËN E SHTËPISË!KUR TESHTINI, MBULONI GOJËN ME GROPËZËN E BËRRYLIT APO ME FACULETË! TË MOSHUARIT DHE PERSONAT ME SËMUNDJE...

Lexo më shumë

DY RASTE TË KONFIRMUARA ME COVID-19! Komunikatë për media (testimi i dytë) Sot me 20.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar 77 mostra të dyshimta për virusin SARS-CoV-2 dhe dy prej tyre janë pozitive. Të dy rastet pozitive janë raste kontakti, njëra prej tyre, me vendbanim në Suharekë ,e gjinisë femër, 53 vjeçare dhe tjetri me vendbanim në Gjakovë i gjinisë mashkullore...

Lexo më shumë

NJË RAST I KONFIRMUAR ME COVID-19! Sot me 20.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar 5 mostra të dyshimta për virusin SARS-CoV-2 dhe një prej tyre është pozitive. Rasti është rast kontakti nga Komuna e Malishevës, fshati Llashkadrenoc i gjinisë mashkullore të moshës 67 vjeçare. Nga data 08.02.2020 deri me 20.03.2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë...

Lexo më shumë

Apel për media APEL MEDIAVE: KENI OBLIGIM TË MOS GRUMBULLOHENI DHE TË MBANI DISTANCË. BASHKËPUNONI ME NE, ME QËLLIM TË MOS KRIJIMIT TË PANIKËS NË POPULLATË! NA NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË! IKShPK shpreh shqetësimin për mos mbajtjen e distancës edhe nga pjesëtarët e MEDIAS, për lëvizjet e shumta dhe grumbullimet e qytetarëve në qytet, parqe dhe vende rekreative të hapura, të cilat mund të rrezikojnë shëndetin...

Lexo më shumë

NJË RAST I KONFIRMUAR ME COVID-19! Sot me 19.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar 21 mostra të dyshimta për virusin SARS-CoV-2 dhe një prej tyre ka rezultuar pozitive. Rasti pozitiv është rast me vendqëndrim në Janjevë komuna e Lipjanit, i gjinisë mashkullore me moshë 46 vjeçare i kthyer nga Berlini me aeroplan me 11 mars 2020 Nga data 08.02.2020 deri me...

Lexo më shumë

19/03/2020 Komunikatë për media ASNJË RAST I KONFIRMUAR ME COVID-19! Sot  me 19.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR,  janë testuar 16 mostra të dyshimta për virusin SARS-CoV-2 dhe të gjitha janë negative. Nga data 08.02.2020 deri me 19.03.2020, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 335 mostra të dyshimta në virusin SARS-CoV-2 dhe prej tyre, gjithsej njëzet raste kanë rezultuar pozitive. Në qendrën...

Lexo më shumë